Šta sve niste znali o Stromae!!! - Men`s Health

Šta sve niste znali o Stromae!!!

 

Ovaj video klip ga je i definitivno vinuo među najtraženije muzičare današnjice, a evo šta sve niste znali o njemu.

Obama ima njegov album
– Premijer Belgije dao je moj album američkom predsedniku. Bio sam veoma iznenađen. Nisam ni znao da premijer zna za mene. A i ne znam da li Obama ima vremena da sluša muziku – ispričao je kroz smeh Stromae.

Remiksovao je “Karmen”
– U Bizeovoj “Karmen” on poredi ljubav sa pticom. U mom remiksu ja poredim ljubav sa ptičicom sa Tvitera. Ljudi se danas zaljube u roku od 48 sati i samo o tome pričaju. Nisam radikalan kada dođe do Tvitera, ali mislim da je opasno pomisliti da je ono što se dešava na društvenim mrežama realan život.

Ne voli popularnost
– Mislim da nije teško shvatiti da ne želim da me drugi stalno uznemiravaju i zapitkuju nešto. Belgijanci to razumeju. Prepoznaju me na ulici, to da, ali nema vriske, trke i frke oko mene. Ne želim da neko misli da sam “glas” svoje generacije.

Ne misli da je depresivan
– Ako slušate moju muziku možete da pomislite da sam depresivan ili suicidan, ali nisam. Muzika je kao medicina. Radije ću da pričam o problemima nego da ćutim. Svi mislie da je najbolji način da prevaziđete probleme ako se samo zabavljate. Ali mislim da možete i da plešete i da rešavate sve svoje muke – ispričao je Stromae jednom prilikom.

Ne odustaje od francuskog
Sve peme Stromae izvodi na francuskom jeziku kojim se priča u njegovom delu Belgije. Ne planira da to promeni samo da bi bio popularniji. “U Belgiji niko ne razume muziku na engleskom, ali je svi slušaju. Možemo da razumemo osećaj, taj gruv, da plešemo na tu muziku, isto tako mogu i na moje pemse na francuskom”.

Pročitajte i  Nađi se na travnatom terenu Alijanc Arene

Obožava Vesa Andersona
– Ono što me fascinira kod ovog reditelja (“Grand Budapest Hotel”, “The Darjeeling Limited” ) je kako prikazuje svoje likove, kao realne nesavršene ljude, baš kao što je bilo ko od nas. Niko i nije savršen!

Zvezda u usponu Stromae nastupiće na glavnoj bini EXIT festival u četvrtak, 10. jula.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *