7 kodeksa ponašanja - Men`s Health

7 kodeksa ponašanja

Ali oni koji muškarci postave za sebe moraju da se ispoštuju ma šta da se desi. Evo top 7 kodeksa kojih se svaki pravi muškarac drži.

1. PRAVI MUŠKARAC POMAŽE PRIJATELJU PRI SELIDBI

Nije bitno da li se neko seli kod nove devojke ili prelazi u drugi stan ili konačno napušta porodičnu kući, bitno je da je muškarac uvek tu da pomogne. Ko ovo ne ispuni slobodno može da se oprosti od bilo kakve pomoći kada njemu bude potrebna.

2. „ŠTA SE DESI NA MOMAČKOJ VEČERI, OSTAJE NA MOMAČKOJ VEČERI“

Ovo je jedan od najbitnijih kodeksa ćutanja. Bilo kakav događaj vezan za to veče ne izlazi iz ekipe koja je tome prisustvovala. Striptizete, klubovi, velike količine alkohola, samo vi i vaši prijatelji to treba da znate. Lako će se pročuti ko je izdajica, a držite se ako se tu pronalazite. Dakle kačenje fotografija na Facebook ne dolazi u obzir, niste curice.

3. PRAVI MUŠKARAC VRAĆA SVOJE DUGOVE

Svakome može da se desi situacija da mu kasni plata, da je zaboravio novac ili jednostavno u tom trenutku nije u mogućnosti nešto da plati. Prijatelji su tu da pomognu. Pivo, klopa, sada na njihov račun, ali sledeći put vi budite ti koji se hvatate za novčanik.

4. PRAVI MUŠKARAC UVEK ČASTI PIVO ORTAKA KOJI JE DOBIO OTKAZ ILI OSTAO BEZ DEVOJKE

Kada vaš ortak izgubi posao ili ostane bez devojke vi treba da budete prvi koji će da ga čupa iz situacije u kojoj je. Alkohol, za početak najbolji način da ublaži bol, ili da pomogne bar trenutno da zaboravi. Gajba piva kod kuće ili tura u pabu, nije bitno, dokle god mu olakšava situaciju.

Pročitajte i  STORY EKSKLUZIVNO U NOVOM BROJU: Pogledajte fotografije sa venčanja Jovane i Željka!

5. PRAVI MUŠKARAC PLAĆA TURU

Slično kao i sa vraćanjem dugova, ako jedan ortak viče prvu turu, na vama je da platite drugu. Ako se na kraju svako hvata za svoj novčanik, nemojte jedino vi da sedite skrštenih ruku. Skrivanje u wc – u nije način da se situacija izbegne, uz to ćete izgledati jadno. Ako niste u mogućnosti da platite fensi skupo piće, tura piva je uvek dobra ideja.

6. PRAVI MUŠKARAC UVEK ČUVA ORTAKU LEĐA

Bilo da je u pitanju tuča, utakmica ili obična igrica, vi ste uvek tu da podržite prijatelja. Niko vas ne pita da li volite takve situacije, budite tu za njega, to je jedino ispravno. Onaj koji ovo ne ispoštuje, nije ni vredan svojih ortaka i vrlo lako će početi da ga izbegavaju.

7. PRAVI MUŠKARAC NIKADA NE SPAVA SA BIVŠO SVOG ORTAKA

Ovo je pravilo nad svim pravilima! Ovde nije bitno koliko ona dobro izgleda, koliko ste oduvek želeli to da uradite ili koliko njemu nije više stalo, jednostavno je jedno veliko „ne“. Ovaj postupak je ravan zabadanju noža u leđa. Budite muško i obuzdajte porive. Za takvu situaciju nema opravdanja, ako vam se desi ne trudite se da ispravite, nego se pognute glave okrenite i idite, u slučaju da imate sreće da ne završite sa plavim okom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *