7 VELIČANSTVENIH: Naj video igrice koje morate isprobati u 2018. godini - Men`s Health

7 VELIČANSTVENIH: Naj video igrice koje morate isprobati u 2018. godini

Iako 2018. nije došla ni do svoje polovine već sad se može slobodno reći da će biti barem jednako dobra kao i 2017. što se tiče industrije video igara. Bilo da ste navučeni na konzole ili ste verni vašem PC računaru, imaćete prilike da ove godine igrate neke zaista odlične igre. Neke su dugo očekivane, kao Far cry 5 a neke su pozitivno iznenađenje i osveženje na sceni.

1. FAR CRY 5

Far cry franšiza je tokom svih ovih godina uspela da stekne i održi armiju fanova nudeći jedno posebno igračko iskustvo – ogromne svetove koji se mogu istraživati, pregršt oružija i vozila. Posle iznenađujućeg poteza i smeštanja prethodnog nastavka u praistoriju, programeri su vratili igrače ponovo u sadašnjost. Radnja igre se odvija u ruralnim predelima Amerike, gde je zli kult počeo da širi svoje učenje. Na igraču je da se pridruži pobuni koja za cilj ima zaustavljanje kulta i njihovog harizmatičnog vođe.

Pokemon Go: 10 činjenica o igrici za kojom je poludeo ceo svet

2. WORLD OF WORLDCRAFT: BATTLE FOR AZEROTH

Posle uspeha World of Warcraft: Legion, koji je pravljen uz saradnju sa fanovima i koji je doneo neke zaista velike novine, programeri su izbacili novu ekspanziju, nazvanu Battle of Azeroth. Igrači će biti vraćeni na same početke Horde vs Alijansa borbe. Shodno tome, ekspanzija donosi nove svetove, specifične za svaku zaraćenu frakciju i nov sistem borbe koji sadrži retro elemente kultnih Warcraft RTS igara. Uz to, dobijate mogućnost da nabavite novu opremu, učestvujete u novim pohodima i nove nivoe snage koji će vam omogućiti da se efikasnije suočavate sa neprijateljima. Po svemu sudeći, ovo će biti najbolja WOW ekspanzija .

3. DRAGON BALL FIGHTER Z

Dragon ball igre već dugo su predmet svojevrsnog kulta među ljubiteljima konzola. Zbog toga je vest da novi studio preuzeo pravljenje novog nastavka franšize dočekana sa mnogo bojazni. Međutim, strahovi gejmera se nisu ostvarili. Tim koji je radio na Guilty Gear serijalu je obavio odličan posao. Dragon Ball Fighter Z je igra prepuna adrenalina, zabavna i dušu dala za celovečernje igranje sa društvom. Iako je ovo 2D igra, vizuelno je prelepa i donosi mogućnost sukoba dva tima od po 3 igrača. Za ljubitelje šibanja i Dragon ball serijala ovo je nezaobilazni naslov.

Pročitajte i  10 najskupljih automobila na svetu

Tetris, sjajan način da… sačuvate zdravlje?!

4. A WAY OUT

A Way Out je bio potpuno nepoznat naslov sve do 2017. kada je predstavljen publici na E 3 sajmu elektorinike gde je sa pravom privukao pažnju na sebe. Igra se bazira na zajedničkom igranju dvojice igrača i donosi zanimljiv koncept podeljenog ekrana. Iako su slične igre na tržištu već godinama, novina je što je svaki igrač nezavistan u odnosu na onog drugog i može da utiče na svet oko sebe. Po najavama, prvi deo igre se vrti oko zajedničkog bekstva dvojice robijaša iz zatvora (fanovi Prison brake obratite pažnju) a drugi deo prati njihove pokušaje da ostanu na slobodi uprkos poteri.

5. CODE VEIN

Od kreatora Dark Souls franšize stiže nam nova RPG igra. Iako tvorci pokušavaju da izbegnu poređenje, po onome što se može videti može se zaključiti da je Code Vain inspirisan legendarnim serijalom Dark Souls koji je postavio standarde u ovom žanru. Igrači će imati priliku da urone u kompleksnu priču koja se dešava u svetu vampira. Igra je genijalno animirana tako da podseća na japanski anime crtani film i donosi uzbudljivu akciju koja će zaokupiti svu pažnju ljubiteljima RPG igara.

TECH: Ko ima najbrži internet na svetu?

6. DETROIT: BECOME HUMAN

Detroit: Become Human, nam donosi mračnu neo noar saj-faj priču sa elementima trilera koja se vrti oko pokušaja androida da se pobune protiv nasilničkog društva u kojem žive i ljudi koji imaju zadatak da ih nađu i eliminišu kao pretnju. Fanovi ,,Blade Runnera” će smesta prepoznati da je na ovu igru uticao ovaj sada već klasični film, ali priča DBH ide dalje od svog uzora i pokriva obe strane – i progonjenih i progonitelja.

7. METRO: EXODUS

Metro franšiza unela je pravu pometnju na igračku scenu. Metro 2033, rađen prema istoimenom mračnom, post apokaliptičnom romanu osvojila je ljubitelje pucačina i RPG svojom uverljivošću i mnoštvom detalja. Sledeći nastavak, Metro: Last Night, utvrdio je poziciju franšize a Metro: Exodus, koji očekujemo na jesen ove godine, ima težak zadatak da nadmaši prva dva dela i priču odvede do brutalne završnice.

S.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *