Kvad kao svestrano i korisno vozilo - Men`s Health

Kvad kao svestrano i korisno vozilo

U tišini Košutnjaka, na korak od gradske vreve, probali smo sportsku verziju ATV vozila, popularni kvad, četvorotočkaš. Ovo svestrano vozilo može da se koristi i za čišćenje snega, kao i da vas odvede u pravu adrenalinsku avanturu.

Radni dan je, jedanaest pre podne, i dok se u Ulici Kneza Miloša saobraćaj odvija mic po mic i sirene prave buku, članovi redakcije Men s Health-a, u tišini Košutnjaka, kod drvoreda nadomak žute kuće, čekaju ekipu CFMOTO, koja razvija, proizvodi i prodaje svetski pouzdane motocikle, skutere, ATV vozila…

 

Brrrrm, brrrrm, frrrrr – čuje se odozdo, sa staze, i k nama jezdi robustno, narandžasto vozilo. Deluje agresivno, atraktivno, urbano. To je sportska verzija ATV vozila, popularni kvad, četvorotočkaš. Tik pred našim nogama moćnim gumama zaustavlja se model CForce 800. Testiramo ovu mašinu, a u glavi nam se neprestano vrti misao o tome koliko je boravak u šumi delotvoran – u dostizanju zaborava svih stvari koje nas more dok smo u gradskoj vrevi.

„Ovaj kvad može da razvije brzinu do 120 kilometara na sat, ali to nije parametar koji se u toj priči uzima kao važan. Ono što ljudima može da bude važno, jeste da on ima V2 motor, i to mnogo više govori o ovom modelu. Nije toliko bitno koliko juri, već da ima motor od 2 cilindra u jednom rasporedu. V2 je viša klasa”, objašnjava Vladimir Nikolić iz CFMOTO tima. Da biste upravljali ovim vozilom, treba da imate dozvolu B kategorije. Njegova glavna karakteristika, ako ga posmatramo kao prevozno sredstvo, jeste mulitfunkcionalnost.

 

„Zahvalan je za sve terenske i vremenske uslove. Mogu da ga koriste totalni amateri, pritom mislim na ljude koji nisu privrženi ekstremnim aktivnostima, oni koji će ga upregnuti za čišćenje snega, recimo. A sve to može da ide i do granica adrenalinske avanture. Boravak u prirodi, na planini, rekreacija – to su koncepti koje povezujemo sa ovim vozilom. Ako ste na planini, u toku dana s kvadom možete da stignete na 3-4 različite lokacije, praktičan je za vožnju po neravnim putevima”, opisuje naš sagovornik. Pored toga, ovo vozilo upotrebljivo je i u gradskim sredinama.

Kupovinom kvada svi ljubitelji pokreta i akcije dobijaju univerzalan paket snage, terenskih mogućnosti i adrenalinskog naboja. „Doživljaj koji imaš dok voziš kvad zaista je jedinstven. Recimo, džip ne može da prođe tamo gde može kvad. Samim tim što ste u vožnji otvoreni, vaš osećaj je autentičniji. Možete da doživite okolinu i prirodu, da ih osetite. To isto možete i vozeći motor, ali je kvad od njega znatno sigurniji. Na kvadu možeš da se posvetiš okruženju”, ističe član CFMOTO tima.

Performanse:

– Izbor pogona 2WD, 4WD / blokada diferencijala

– Motor 2 cilindra, V raspored, zapremina 800ccm, snaga 64KS

– Dvostruka A ramena, nezavisno vešanje

– Gasni amortizeri s podešavanjem

– Automatski CVT menjač (L-H-N-R-P)

– Dvostepeno komforno sedište sa rukohvatima i naslonom

– Standardno opremljen električnim vitlom i kukom za prikolicu

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *