Tech

  Zelena ekonomija: Gugl prešao na obnovljive izvore energije

  0 06.12.2017.

  Tehnološki div Gugl službeno je prešao u potpunosti na obnovljive izvore energije, pa sada sva energija koju koristi dolazi iz solarnih i vetro elektrana.

   

  Uz nekoliko novih ugovora u poslednje vreme, Gugl je osigurao energiju iz još nekoliko vetro elektrana kako bi konačno prošli granicu proizvodnje energije od 3GW. To Gugl čini najvećim kupcem energije iz obnovljivih izvora na planeti, a svake godine nastavljaju povećavati kupovinu iznad svoje potrošnje. Gugl sada kupuje čak dvostruko više energije iz obnovljivih izvora od drugoplasiranog na ovoj listi, još jednog internet diva Amazona.

  Pročitajte i 5 pitanja o zdravlju koje najviše "guglamo"

  Gugl je dosad uložio 3,5 milijardi dolara u obnovljive izvore energije, a ugovore o snabdevanju imaju od više izvora širom sveta, pa je ovo ostvarenje zaista veliki uspeh na kojem rade godinama.

  Budućnost i tehnologije: Kako će izgledati svet do 2020. godine?

  Cena proizvodnje energije iz vetroelektrana kroz godine se smanjuje, što je sigurno odigralo veliku ulogu u odluci Gugla da nastavi kupovinu sve više i više ovakve vrste energije. Osim što im je jeftinija od alternativnih opcija, bonus je i što takva energija čista i ne zagađuje okolinu, a s obzirom na sve probleme koje donose klimatske promene, svaki doprinos je itekako dobrodošao.

  Izvor: ict business

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...