Za ljubitelje gedžeta i dobre forme: Pametni bicikl sa laserima - Men`s Health

Za ljubitelje gedžeta i dobre forme: Pametni bicikl sa laserima

Samsung Smart Bike fukncioniše onako kako se očekuje da funkcionišu njihovi pametni telefoni, znači kvalitetno. Bicikl visoke tehnologije sa zakrivljenim ramom je napravljen od ugljeničnih vlakana (karbon-fiber) da apsorbuje vibracije koje nastaju tokom vožnje po neravnim gradskim ulicama.

Avantura: 10 stvari koje morate znati pre odlaska na put biciklom

Bicikl je opremljen sa četiri laserska zraka za precizniju vožnju u traci kojom vozite, ima ugrađeni GPS sistem i ima pozadinsku kameru.

Samsung je predstavio prototip ovog bicikla na Milanskoj nedelji dizajna 2014, a njegov glavni cilj je da obezbedi sigurnu vožnju zahvaljujući svojim bezbedonosnim komponentama. Pozadinska kamera je smeštena ispod vozačevog sedišta, a ono što ona snima uživo dok vozite možete videti preko Samsung-ovog urđaja koji je smešten na volanu bicikla.

Sve pametene komponente koje uključuju bateriju, Wi-Fi, Bluetooth, Arduino modul, laserski projektor i digitalnu kameru, su smeštene u ramu bicikla. Samsung Smart Bike je trenutno koncept, a kompanija još uvek nije objavila nikakve planove o njegovoj prodaji.

Ulaganje u budućnost: 7 aplikacija za bolje upravljanje novcem

Izvor: tech-lifestyle

Pročitajte i  Kako izgleda penthouse od 400 miliona dolara?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *