Čista planeta: Punjači za elektro-automobile u tržnim centrima - Men`s Health

Čista planeta: Punjači za elektro-automobile u tržnim centrima

Prve dve takve stanice danas su otvorene u Bostonu i Čikagu. Stanica u Čikagu može da istovremeno puni baterije deset automobila, a stanica u Bostonu osam.

Luksuz iznad svega: Mercedes-Maybach 6

“Tesla” planira da do kraja godine takve stanice otvori i u Njujorku, Filadelfiji, Vašingtonu i drugim gradovima SAD. Nove stanice zauzimaju manje prostora i lakše se instaliraju od ranijih Teslinih stanica za punjenje baterija elektro-automobila, koje su većinom duž autoputeva ili ispred hotela. Ali, “Tesla” nove postavlja kraj velikih samousluga i tržnih centara tako da se baterije pune dok vozači pazare.

Nove, gradske stanice mogu da baterije automobila od 72 kilovata napune za 45 do 50 minuta. Stanice na putevima mogu da napune automobil od 120 kilovata za 30 do 40 minuta.

Inovacije: Običan sat kao fitnes uređaj

Kompanija “Tesla” je ranije najavila da planira da ove godine broj svojih stanica u SAD za punjenje baterija udvostruči na 10.000.

Ta firma od letos prodaje svoj novi, manji model elektro-automobila “Model 3” za 35.000 dolara što je upola manje od cene njenih drugih modela.

Izvor: beta.rs

Pročitajte i  Novi Ferari F80?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *