TRAVEL TIME:7 mobilnih aplikacija za ljubitelje putovanja - Men`s Health

TRAVEL TIME:7 mobilnih aplikacija za ljubitelje putovanja

Da biste iskusili neku stranu zemlju poput lokalaca, bolje se snašli i uštedeli koji dinar, poslužite se ovim mobilnim aplikacijama.

HOLIDAY PIRATES

Ova aplikacija skuplja najbolje prilike na Internetu za putovanje – od povoljnih cena avionskih letova do smeštaja u hotelima i drugim mestima. HolidayPirates čak šalje notifikacije direktno na vaš WhatsApp.

Instagram: Jeste li se i vi “tagovali” na nekoj od ovih destinacija?

BABBEL

Uvek je korisno naučiti nekoliko lokalnih fraza pre nego što otputujete u neku stranu zemlju. Babbel nudi uslugu prevođenja na četrnaest glavnih svetskih jezika na svojoj aplikaciji. Ako vam to nije dovoljno uvek se možete poslužiti i Google Translateom, kojeg svakog dana koristi čak 200 miliona ljudi u svetu.

FOURSQUARE

Ova vam aplikacija pokazuje mesta koja morate posetiti, ali i daje informacije koju hranu i pića trebate isprobati. Jednostavno rečeno, upoznaje vas s nekom zemljom iz perspektive lokalnog stanovništva.

Pogledajte i Ove aplikacije vam usporavaju telefon ( i crpe baterije)

LIVETREKKER

LiveTrekker beleži gde idete, kreira mapu i rute kojima biste trebali krenuti, takođe vas upozorava na mesta od važnosti pokraj kojih prolazite. Ovo će vam biti od velike koristi pogotovo ako se nalazite na nekom nepoznatom mestu na otvorenom gde se lako možete izgubiti.

CITYMAPPER

Ova mobilna aplikacija pokazuje vam kako da dođete do određene lokacije u 39 svetskih gradova uz sva moguća vozila javnog prijevoza – od bicikla i Ubera do podzemne železnice i trajekta. Ne zaboravite da vam u snalaženju po stranim gradovima može pomoći i Google Maps.

VIZEAT

Želite li pojesti obrok koji je za vas spremio lokalni stanovnik i tako si priuštiti nezaboravni gastronomski doživljaj, tu je VizEat. Preko aplikacije možete isprobati kuhinju amaterskih kuvara, ali i poznatih profesionalaca – u čak 110 zemalja sveta.

Pročitajte i  Kako smart telefoni utiču zdravlje

Saznajte i Olakšajte svakodnevni život pomoću ovih besplatnih aplikacija

WIFFINITY

Potraga za WiFi-jem na odmoru je stvar koju svi radimo, ali neretko priznajemo u javnosti. Ova aplikacija pruža mapu hotspotova za WiFi, i tako vam omogućava spajanje na Internet, društvene mreže i slično.

Izvor: punkufer.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *