5 načina da ubrzate internet na telefonu! - Men`s Health

5 načina da ubrzate internet na telefonu!

JAVASCRIPT 

Prva stvar koja će vam ozbiljno ubrzati surfovanje internetom jeste onesposobljavanje JavaScript-a. Mnoge stranice će nakon ovog poteza izgledati beživotno, ali ako vas više zanimaju informacije na njima nego funkcionalnost, ovo je najbolja stvar koju možete da uradite.

Saznajte najlakši način da ubrzate rad kompjutera i “Gugl Hroma”

Kako biste isključili JavaScript, otvorite vaš brauzer, kliknite na meni sa tri tačkice u njegovom gornjem desnom uglu i odaberite Settings, pa Advanced. U ovom meniju trebalo bi da postoji opcija Enable JavaScript opcija. Isključite je.

Ovaj proces možete ponoviti na matičnom brauzeru vašeg telefona i par drugih unutar Guglove Play prodavnice, ali recimo, Chrome ne podržava ovu opciju.

KEŠ 

Keš je vaš prijatelj i tu je da vam pomogne da brže surfujete internetom tako što pamti određene elemente i delove stranica koje ste u prošlosti posetili. Keš zaista ne mora da pamti sve te sajtove i vremenom ćete videti kako brzina opada.

Zbog toga je dobro da s vremena na vreme očistite keš, posebno ako imate problema sa mobilnim brauzerom.

Pročitajte i Ove aplikacije vam usporavaju telefon (i crpe bateriju)

Kako biste ovo uradili, kliknite na meni sa tri linije u gornjem desnom uglu brauzera i izaberite Settings > Privacy > Clear Cache.

Vaš keš je sada očišćen. Možda ćete u početku primetiti nešto sporije učitavanje stranica, ali stvari će se ubrzo dovesti u red.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Brisanje kolačića neće sprečiti vaš brauzer da nastavi da ih i dalje skuplja. Oni su korisni, ali nisu apsolutno potrebni za surfovanje internetom.

Možete ih isključiti otvaranjem Chrome brauzera i biranjem menija sa tri linije u gornjem desnom uglu.

Otkrijte i Najjednostavniji i besplatan način da ubrzate internet!

Tu izaberite Settings i pod opcijom Advanced izaberite Content Settings. Tu ih možete isključiti prostim dodirom na opciju.

Pročitajte i  Prvi trejler za PES 2014

ISKAČUĆI PROZORI 

Ovo je jedan od glavnih krivaca za sporije surfovanje. Iritantni su, stalno su vam na putu i bespotrebno koriste radnu memoriju i procesore, a pritom ne nude ništa preterano pametno.

Kako biste ih isključili u vašem Chrome brauzeru ponovo kliknite na meni u gornjem desnom uglu i idite na Settings > Advanced > Content Settings.

Izaberite Pop-ups i isključite ovu opciju. Ovaj proces bi takođe trebalo da radi i na drugim brauzerima.

BRAUZERI 

Za surfovanje netom bez izliva besa u velikoj meri zadužen je i brauzer koji se koristi.

Saznajte i Nikad više nećete izgubiti telefon!

Brauzer koji stiže sa telefonom ili tabletom nije uvek najbolje rešenje kada postoje bolje opcije kao što su Chrome, Firefox , pa čak i Opera poslednjih godina.

Izvor: 24sata.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *