Ako zaboravljate da unesete dovoljno tečnosti... - Men`s Health

Ako zaboravljate da unesete dovoljno tečnosti…

Ovih dana zbog visokih temperatura, svi nosimo flašice s vodom, ali da li zaista unosimo dovoljnu količinu tečnosti u organizam? Nova pametna flaša s vodom ima upravo taj cilj pred sobom – da se pobrine da ne dehidrirate. 

KAKO FUNKCIONIŠE?

Bivši analitičar podataka Nadya Nguyen i njen tim su osmislili HidrateMe pametnu flašu s vodom, koja koristi senzore i aplikaciju za telefon, koja se ponaša kao vaš mali drugar koji brine o vašem zdravlju.

Saznajte i Kada vašem organizmu treba voda?

Ova aplikacija, koja je povezana s pametnom flašom vam pokazuje koliko vode treba da pijete na osnovu svoje građe, visine i težine, kao i na osnovu lokacije, nadmorske visine i vlage.

Ako volite da vežbate, možete da se konektujete na vaš profil Fitbit ili Jawbone kako biste mogli da izračunate koliko izgubite vode tokom vežbanja. Ceo tim je sarađivao sa lekarima sa Univerziteta u Kanzasu kako bi zajedno uspeli u uspešnom proračunu svih ovih informacija.

KAKO JE NASTALA IDEJA O PAMETNOJ FLAŠI?

Na ovu brilijantnu ideju je došla Nguyen prošle godine kada je zaboravila da pije vodu kada je jednog dana volontirala deset sati.

“Mislila sam da sam prilično svesna i da vodim računa o hidrataciji, ali sam shvatila da umem lako zaboravim na to kada sam veoma zauzeta.”, kaže Nguyen za Mashable.

Pročitajte i Ova aplikacija vam neće dozvoliti da se prejedete

Stoga se obratila nekolicini naučnika sa Univerziteta u Minesoti u želji da zajedno dizajniraju prototip ove pametne flaše s vodom što su i uspeli za svega 54 sata. Nakon ovog koraka, morali su da se pronađu i tehničku podršku za ovaj svoj izum.

Ne brinite, Tritan plasična flaša s vodom neće postati još jedan uznemirujući alarm. Vi sami birate intervale kada želite da pijete vodu, na primer na svakih 30 minuta i ako flaša primeti da niste popili vodu, počinje da svetli kao podsetnik.

Pročitajte i  Kako da se suzdržite od korišćenja telefona za volanom?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *