6 koraka do više pratilaca na Instagramu - Men`s Health

6 koraka do više pratilaca na Instagramu

Ako želite više pratioca na Instagramu, morate da prestanete da brinete o tome koliko vas ljudi prati.

Umesto toga se fokusirate na to da otkrijete šta volite da slikate, šta vas čini srećnim i da li postoje posebni objekti koje volite da fotografišete.

Profesionalni fotografi su otkrili da jednom kada su počeli da slikaju i postavljaju slike isključivo zbog svojih afiniteta, pratioci su bukvalno počeli sami da se gomilaju.

Pročitajte i 11 najkorisnijih trikova za Android

USPORITE

Možda vam se čini da je prelak zadatak, ali naši masteri Instagrama otkrivaju da je nekada potrebno vreme da uhvatite savršen zalazak sunca.

Ponekad je potrebno da uradite 20 do 30 slika istog subjekta pre nego što uhvatite savršenu perspektivu. Dajte vašim slikama prostora da se razviju. Budite strpljivi i ovladajte veštinama fotografisanja.

URADITE NEŠTO DRUGAČIJE

Prestanite s objavljivanjem fotografijama vaših stopala na pesku ili pravljenja pačje face i skakanja po poznatim gradovima. Prekinite sa slepim praćenjem trendova.

Eksperimentišite kada slikate i tražite različite uglove. Možda nije loše da pronađete neki pečat, nešto što će krasiti svaku vašu sliku.

Otkrijte i 7 najkorisnijih trikova na Fejsbuku

POSTUJTE NEDELJOM I PONEDELJKOM

Studija iza 2013. godine je pokazala da je najpopularniji dan za postovanje četvrtak, ali to nije dan koji najviše utiče na post. Postovi kreirani u nedelju i ponedeljak imaju najveći rich, odnosno vidi ih najviše ljudi. Zato, sada kada dođe nedelja, niski start i postujte!

KORISTITE #HASHTAG

Iako mnogi smatraju da je hashtag “ubica” društvenih mreža, brojke pokazuju da je on ipak od značaja. Instagram zaluđenici koji imaju više od hiljadu pratioca postuju prosečno 11 hashtagova na jednoj fotografiji, što im u proseku donosi čak 78 lajkova i komentara. Mala lekcija: možda izgledaju iritantno kraj vaše savršene fotografije, ali poželjno je da ih koristite ukoliko želite da vaš profil prati više ljudi.

Pročitajte i  Da li vam stvarno treba dezodorans?

Saznajte i Sad možemo da pravimo i video-selfije

UČITE OD NAJBOLJIH

Verovatno imate određene fotografe koje volite i divite im se. Razmislite, šta je ono što je drugačije na njihovim slikama, šta pišu ispod slika? Učite od njih i analizirajte njihove slike. Pratite sve ljude od kojih želite da učite o fotografisanju.

Tekst priredila A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *