"Pametni" jastuk vam pomaže da zaspite (VIDEO) - Men`s Health

“Pametni” jastuk vam pomaže da zaspite (VIDEO)

Mnogi ne mogu da naspavaju i bude se umorni. Chrona jastuk prati faze sna, emituje zvukove niske frekvencije i pomaže da se naspavate i probudite odmorni.

Saznajte: Da li treba da odlazimo na spavanje gladni?

Ako želite da se dobro naspavate, prvo treba da iz sobe sklonite sve gedžete. Otprilike tako kreću saveti u današnje užurbano tehnološko doba. No, ima jedan gedžet s kojim biste se ipak mogli dobro naspavati.

Pametni jastuk zvani Chrona novi je proizvod koji bi trebalo da vam pomogne da se bolje naspavate. Funkcioniše na način da senzori u jastuku s memorijskom penom emituju zvuk niske frekvencije koji bi trebao uticati na prepuštanje dubljem snu.

Otkrijte: Zašto je konzumiranje alkohola pred spavanje loša ideja?

Postoje istraživanja prema kojima spori, niskofrekventni zvukovi mogu biti korisni pri spavanju.

Upitani što bi najviše priželjkivali od ovakvog proizvoda ispitanici su na testiranju najviše tražili da žele da spavaju što duže i da se ne probude premoreni. Dakle, ne samo da se probude kada bi trebalo, nego da se probude naspavani u pravom trenutku.

U teoriji bi ovaj pametni jastuk trebalo da prati vaše spavanje, da odredi kada ste u najdubljem snu, da vam pomogne da takvo stanje što duže održite, te da vas postupno budi i pre alarma.

Sekssomnija: Da li ste nekada imali seks dok ste spavali?

Ako tako radi zvuči fantastično i svakako je proizvod koji bi trebalo isprobati. Jedini minus je taj što za sada za korišćenje Chrona pametnog jastuka treba u sobi da imate i smartfon, jer funkcioniše u saradnji sa aplikacijom. 

Izvor: B92.net

Pročitajte i  Uskoro Shazam i za TV
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *