Fejsbuk uvodi opciju "podsetnika" - Men`s Health

Fejsbuk uvodi opciju “podsetnika”

Ako spadate u red onih koji Facebook koriste da bi se povezali sa porodicom i prijateljima, od sada vam na raspolaganju stoji još jedna opcija.

Pročitajte i 7 najkorisnijih trikova na Fejsbuku

U pitanju je podsetnik koji vas obaveštava o posebnim momentima iz vašeg života. Zahvaljujući novoj opciji pod nazivom Na ovaj dan, moći ćete da vidite koje aktivnosti su obeležile vaš dan pre godinu, dve, tri, tj. od momenta u kome ste se pridružili društvenoj mreži Facebook.

Ova funkcija ne odnosi se samo na posebne životne događaje kao što su venčanje ili rođenje deteta, već i na statuse u kojima ste označeni, pa tako postoji mogućnost da se podsetite nekog ne baš prijatnog događaja iz davnih dana.

Pročitajte i Oprostite se od golotinje na Fejsbuku

Međutim, Fejsbuk ima rešenje: ukoliko vam se nešto od postavljenog sadržaja ne dopada, moguće je da ga obrišete iz aplikacije, a kompanija je primenila poseban algoritam koji će da filtrira potencijalno neprijatna sećanja, poput postova ljudi sa kojima ste raskinuli ili onih koji su možda preminuli.

S obizom na to da je još uvek u fazi testiranja, ova opcija još uvek je ograničena samo na određen broj korisnika. Nova funkcija uskoro bi trebalo da bude dostupna svim korisnicima.

Pročitajte i Evo kako možete da blokirate pozive na Fejsbuku

Izvor: Wannabemagazine.com

Pročitajte i  Da li maratonci imaju zdravo srce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *