Oprostite se od golotinje na Fejsbuku - Men`s Health

Oprostite se od golotinje na Fejsbuku

U zvaničnom saopštenju koje definiše Facebook Community Standard pravila ponašanja na društvenoj mreži, stoji da Fejsbuk neće biti nimalo tolerantan prema govoru mržnje, zlostavljanju, uznemiravanju ili bilo kakvom onlajn obliku maltretiranja korisnika.

Otkrijte i: 10 skrivenih načina kako nas Fejsbuk špijunira

Fejsbuk će sklanjati i fotografije, objave i statuse za koje proceni da su prenasilni ili uznemiravaujući (nakon prijava korisnika).

Ono što je zanimljivo jeste i objava koja se tiče golotinje, koje će na Fejsbuku biti manje. Društvena mreža će sklanjati fotke i objave koje sadrže slike polnih organa, golih ženskih grudi, posebno onih na kojima su istaknute bradavice, ali i druge sadržaje koji se mogu podvesti pod tu kategoriju. Fejsbuk ima razumevanja za slike dojilja, žena koje golim grudima promovišu zdravlje i izlečenje, ali i generalno prema golotinji u službi umetnosti, kakva se sreće na slikama, skulpturama i drugim umetničkim radovima.

Saznajte i: Kako sakriti da ste pročitali poruku na Fejsbuku

Sve ovo odnosi se na svakog korisnika, stranicu ili profil na Fejsbuku.

Na osnovu dojava korisnika o nedoličnom, uvredljivom ili uznemiravajućem sadržaju Fejsbuk će formirati mapu regiona, koja će pomoći u bržem i efikasnijem uklanjanju tih sadržaja. Neće ukloniti svaki prijavljen link, sliku ili post, jer ne krše svi unemirujući ili neki drugi sadržaji Facebook Community Standard pravila, ali korisnik se, ako tako želi, samostalno može zaštititi od sličnih objava u budućnosti klikom na Unfollow, Unfriend ili Hide u gornjem desnom uglu posta.

Pročitajte i: Fejsbuk omogućava korisnicima da pronađu stare postove

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *