Francuska aplikacija "broji zalogaje" na osnovu fotografije - Men`s Health

Francuska aplikacija “broji zalogaje” na osnovu fotografije

Stigao je francuski virtuelni nutricionista – Foodvisor, koji vas na osnovu fotografije vašeg tanjira sa hranom detaljno informiše o namirnicama i njihovoj nutritivnoj vrednosti. Ukoliko ste odlučili da se pridržavate određene ishrane više nećete imati izgovor da je izbegavate svaki put kada niste kod kuće.

Postoji mnogo aplikacija koje vam prilikom kupovine namirnica pomažu u brojanju kalorija za obrok koji želite da napravite. Međutim, kada niste u prilici da jedete od kuće obrok kom znate kalorijske vrednosti, kada ste kod prijatelja u gostima ili je kompanija u kojoj radite priredila proslavu povodom Nove Godine, Foodvisor je tu da samo na osnovu fotografije pomogne da ostanete dosledni svom planu i da izbegnete prejedanje. Dostupna je i za Android i IOS uređaje.

Kada se registrujete, virtuelni nutricionista će od vas zatražiti da definišete svoj cilj – bilo da je to da izgubite kilograme, povećate mišićnu masu ili jednostavno održavate zdrave navike. Na osnovu uzrasta, kilaže i visine preporučiće vam ukupan broj kalorija koje bi trebalo da unesete na dnevnom nivou i rasporediće ih na doručak, ručak i večeru.

Takođe, Foodvisor će vas obaveštavati o tome da li ostvarujete svoje ciljeve, na osnovu kalorija koje sagorevate, a o kojima dobija informacije iz drugih aplikacija, koje beleže vaše sportske aktivnosti ili korake.

Ovakav doručak topi masne naslage

Foto: Shutterstock

Izvor: Men’s Health

Pročitajte i  Konjsko meso i još 11 neuobičajenih izvora proteina
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *