Automobil budućnosti: Model bez vozača - Men`s Health

Automobil budućnosti: Model bez vozača

Mercedes Benz je prošle nedelje na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavio prototip automobila bez vozača – model F015, koji je neverovatan i po tome što putnici mogu da izaberu da li žele da ulici okrenu lice ili leđa.

Ako želite da saznate koja nam limuzina stiže 2016. godine, pročitajte OVDE

Futuristički model koji sam vozi ima četiri rotirajuća sedišta koja možete da okrenete kada želite razgovarate sa saputnicima licem u lice. Autonomna vožnja je opcionalna, a ukoliko odlučite da pređete na manuelne operacije, sedišta se okreću u smeru koji zahteva takav vid vožnje.

Ova aerodinamična limuzina je duga 5,22 metra, široka 2,02, a visoka 1,52 m. Ima međuosovinski razmak od 3,61 metar. Vrata mu se otvaraju pod uglom od 90 stepeni, a koristi plug-in hibridni pogon sa vodonikovim gorivim ćelijama i dva elektromotora ukupne snage 268 KS.

Pročitajte i: Najbrža i najsnažnija limuzina na svetu!

Ubrzanje do 100 km/h moguće je za 6,7 sekundi, dok mu je najveća brzina ograničena na 200 km/h.

Na sajmu u Las Vegasu iz Mercedes-Benza su poručili da će autonomna vožnja promeniti društvo u kojem živimo, kao i da su automobili promenili svrhu, odnosno da više ne predstavljaju samo prevozno sredstvo, nego i mobilni životni prostor.

Izvor: Klix.ba

Pročitajte i  Uskoro Shazam i za TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *