Možda smo vas malo slagali - Men`s Health

Možda smo vas malo slagali

Naime, Evropska komisija sprovela je istraživanje u kojem je dokazano da korisnici širokopojasnog interneta dobijaju za skoro četvrtinu sporiji internet nego što to piše u ugovoru o korišćenju.
Takođe, ispostavilo se da internet provajderi bukvalno obmanjuju svoje buduće korisnike, jer se skoro nikada nije dogodilo da su nesrećne mušterije dobile brzinu interneta za koje su se prijavile.

Istraživanje je obuhvatilo blizu 10.000 domaćinstva u Evropi, napravljeno je 75 miliona testova i analizirano je blizu 3 milijarde podataka, kao što možete da primetite po ovim brojkama ovo istraživanje nije za šalu.
Evropska komisija je sprovela ovo istraživanje kako bi u Evropi do kraja 2013. godine svakom domaćinstvu obezbedili širokopojasni internet brzine od najmanje 30Mbps.

Kablovske mreže bile su najbliže brzini koja je navođena u reklamama (91,4%), dok je ADSL pristup internetu pokazao najveće odstupanje, sa svega 63,3%. Ove brojke bi bile verovatno mnooogo gore da su u svoje istraživanje uključili i našu zemlju, ali eto bar nam je uteha da ni u Evropi nije sve sjajno.

Pročitajte i  UP sperman i za Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *