5 sjajnih trikova za korišćenje Androida - Men`s Health

5 sjajnih trikova za korišćenje Androida

KORISTITE NAPREDNA PODEŠAVANJA WI-FI

Često ste u potrazi za hotspotom? Dobro bi vam došlo da vas smartfon ili tablet obavesti o tome kad je wi-fi u blizini? Želite da izbegnete veze slabijeg kvaliteta ili da optimizujete korišćenje baterije dok je Wi-Fi uključen? Ili vas jednostavno zanima vaša MAC adresa?

Pročitajte i: Kako da spakujete slušalice tako da se ne zapetljaju? (VIDEO)

Odgovore na sva ta pitanja, i još poneka, naći ćete u meniju za napredne postavke Wi-Fi veze (Advanced Wi-Fi Settings). Kucnite na Wi-Fi u meniju podešavanja telefona (ne u delu gde ga uključujete ili isključujete), pa otvorite meni u donjem desnom uglu sa tri tačke.

PRATITE MOBILNI SAOBRAĆAJ/WI FI/ KORIŠĆENJE BATERIJE I STATISTIKU PROCESA

Proveravate li nekad koliko podataka vaše aplikacije troše? Otvorite Settings, pa Data Usage kako biste mogli da vidite šta to sve aplikacije koristite. Tapnite na neku od njih za više informacija, koje će vam konačno „otvoriti oči“ i saopštiti vam da su pojedine aplikacije, što se korišćenja internet saobraćaja tiče, izuzetno proždrljive – zahvalite reklamama za to. Možete uključiti i statistiku za Wi-Fi, pomoću menija u gornjem desnom uglu, gde možete i ograničiti pozadinske podatke.

Pročitajte i: Šta smo najviše tražili na Guglu u 2014. godini?

Znate li kako možete da pristupite statistici za razvojne programere? Pogledajte pod Developer Options u glavnom meniju Settings. Zatim potražite Process Stats i pratite šta se tu događa. Možda natrčite na nešto zanimljivo i informativno.

Isto tako, otvorite Settings, pa Battery i proverite koji procesi ili aplikacije crpe najviše energije vaše dražesne baterije. Hoćete neki dodatni savet i ovde – kad ne vidite Media Server ili Google Play Services visoko na listi, imate sreće!

IZVEŠTAJI O LOKACIJI

Kad smo već kod potrošnje baterije, znate li da vam je Location Reporting dobrano iscrpljuje, ako ga ostavite uključenim? Ako ne koristite stalno Googleove usluge koje traže lokacijske podatke, kao što je Now ili igre poput Ingressa, isključite tu opciju. Ako vam je baš, baš neophodna, barem je aktivirajte u štedljivom modu rada.

Pročitajte i  Withings pametna vaga

Pročitajte i: Najbolje Apple aplikacije u 2014. godini!

ENKRIPCIJA TELEFONA I ZAKLJUČIVANJA SIM KARTICE

Što sigurniji, na nejakom Androidu što se sigurnosti tiče – to bolje, pa iskoristite sve što vam se nudi! Zašto ne biste postavili lozinku za pristup kartici ili u potpunosti? Tako barem možete eventualnim lopovima uskratiti pristup gotovo svim privatnim podacima.

Takođe, možete aktivirati i instalirati Android Device Manager, a ne zaboravite da zaključate i početni ekran, na neki od nekoliko načina, koje Android nudi. Sve opcije su u meniju Settings, pa Security.

Android Device Manager omogućava vam da lako i brzo odredite položaj zaturenog ili ukradenog telefona, da ga pozovete, zaključate i izbrišete podatke s njega.

ISKLJUČITE NFC

Zaista je vrlo praktično prebacivati fajlove i multimediju bežičnim putem, pomoću NFC tehnologije. Ipak, razmislite na trenutak – koliko često to zaista i koristite? Ako nemate Googlov Wallet i aplikacije u kojima ga možete koristiti (u šta čisto sumnjamo, takav je region), NFC ćete koristiti tu i tamo u najboljem slučaju. Zato ga isključite. Bez problema ga možete ponovno uključiti kad vam zatreba, a do tada neka prestane da cedi bateriju bez veze. Otvorite Settings, pa More i otkačite kućicu pored koje stoji NFC. To je to.

Pročitajte i: Istorija Androida (VIDEO)

Imate bežične slušalice sa NFC-om ili neki drugi „komad“ dodatne opreme sa tim modom uparivanja? U tom slučaju neka ga, neka ostane uključen, ima smisla.

Šta je NFC?

Zahvaljujući naprednoj NFC (Near Field Communication) tehnologiji, koja omogućuje komunikaciju uređaja na veoma malim udaljenostima od svega nekoliko centimetara ili dodirom uređaja o uređaj, stičemo utisak da se nalazimo u nekom od futurističkih filmova – uskoro ćemo samo jednim dodirom naš pametni telefon moći da iskoristimo umesto platne kartice, da otključamo auto ili stan, odštampamo sliku, preuzmemo podatke sa drugog telefona… mogućnosti su neograničene, ali još uvek nisu maksimalno iskorišćene.

Pročitajte i: Kako da baterija mobilnog telefona traje duže?

Izvor: Webgenije.in.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *