Najbrža i najsnažnija limuzina na svetu! - Men`s Health

Najbrža i najsnažnija limuzina na svetu!

U pitanju je već poznati Brabusov iBusiness 850 Biturbo, baziran na S63 AMG, koji je predstavljen još prošle godine, na Salonu automobila u Frankfurtu, ali je sada finiširan u zlatnoj boji, koja će se svakako mnogo bolje uklopiti u pustinjski pesak. Uz zlatnu boju, obilnu primenu pronašli su i elementi od ugljeničnih vlakana, pre svega u vidu aerodinamičkih dodataka (spojlera, usisnika i ekstraktora vazduha..). Enterijer ove poslovne krstarice, bojom jednako odgovara eksterijeru, što će reći da su boja zlata i karbon dominantni i u unutrašnjosti.

 

Kada je reč o performansama, Brabus je iBusiness još prošle godine nasvirao 5,5-litarski V8 biturbo sa serijskih 585 konja i 900 Nm, na više nego impresivnih 850 konjskih snaga i neverovatnih 1450 Nm obrtnog momenta.

Pročitajte i: Top gear: Najbolji automobil godine je…

Brabusova verzija motora sada ima zapreminu od 5,9 litara, veće turbo punjače, novu izduvnu granu, kao i velik deo potpuno novih unutrašnjih komponenti motora. Ipak, AMG Speedshift MCT 7-stepena transmisija je morala biti „zaštićena“ od prevelikog obrtnog momenta, koji je limitiran na „samo“ 1150 Nm u rasponu od 2500 do 4500 obrtaja u minuti.

Performanse su jednako impresivne – od 0 do 100 km/h, Brabus iBusiness Gold stiže za samo 3,5 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski limitirana na 350 kilometara na čas, dok je na brzinomeru, krajnja cifra 400. 

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

Pročitajte i  Pošaljite mejl Guglu: Apel za pomoć Srbiji, BiH, Hrvatskoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *