Kako da baterija mobilnog telefona traje duže? - Men`s Health

Kako da baterija mobilnog telefona traje duže?

Ekipa BuzzFeed Blue sastavila je zanimljivu listu saveta za čuvanje baterije mobilnog telefona kako bi trajala duže, a tu se mogu naći i odlični saveti za to da sam telefon potraje. Evo šta oni savetuju:

Pogledajte i: Kako sakriti da ste pročitali poruku na Fejsbuku

NIKAKO SE UKLjUČUJTE I NE ISKLjUČUJTE APLIKACIJE IZNOVA I IZNOVA

Ovo se, pre svega, odnosi na korisnike telefona iPhone.

Kada se aplikacije neprestano isključuju i uključuju, dolazi do bržeg pražnjenja baterije. Umesto toga, ostavite aplikacije uključene u pozadini, a vaš iPhone će ih sam isključiti  ukoliko se određeni vremenski period ne koriste. Ovaj telefon ne isključuje samsamo neke od svojih servisa – snimanje zvuka, muzički plejer, lokacijske servise i sl.

Kad smo već kod telefona… 5 grešaka koje pravimo kada tražimo broj telefona

KAD SE TELEFON NAPUNI, ODMAH GA SKINITE S PUNjAČA

Litijum-Jonske i Litijum-Polimerske baterije, kakve se nalaze u današnjim telefonima, izdržavaju oko 300-500 ciklusa punjenja, a jednim ciklusom punjenja se smatra tek kada se baterija napuni do kraja. Kako biste” prevarili” svoj telefon, nikada ne punite bateriju u potpunosti, a i kada to uradite – odmah ga skinite s punjača. S tim u vezi…

ČAK NI NE MORAMO DA PUNIMO TELEFON “DO KRAJA”

Dovoljno je napuniti bateriju telefona na oko 80 odsto. Postoji i svojevrsni trik za optimizaciju potrošnje potrošnje baterije – napunite je na 80 odsto, pa je ispraznite do 40 odsto i uradi to u nekoliko ciklusa.

Pogledajte i: Da li mobilni može da utiče na vaše “plivače”?

DOK SE TELEFON PUNI, AKTIVIRAJTE “MOD U AVIONU”

To će pomoći da se baterija napuni brže!

NE PUNI TELEFON TEK KADA SE, ZBOG ISPRAŽNjENOSTI BATERIJE, TELEFON ISKLJUČI

SAvet koji smo dobijali ranije – datelefon punimo tek kada se isključi, potpuno je pogrešan. Ovo će skratiti radni vek baterije, a može da izazove i ozbiljan kvar na telefonu. Ne treba to činiti više od jednom mesečno.

SMANjI SINHRONIZACIJU MEJLOVA

Ovo zahteva obradnju dosta podataka, što podrazumeva i trošenje više energije. Zato bi trebalo podesiti sinhronizaciju elektronske pošte na neki duži interval.

Pogledajte i: iPhone zaluđenici umiru od sreće

MOBILNI TELEFON NE SME NEPRESTANO BITI NA PUNjAČU

Bez obzira na to da li je tečo mobilnomtelefonu ili nekom drugom elektronskom uređaju, kada se punjenje završi, skinite ga s punjača. Nakon punjenja ili kada je uključen samo punjač, troši se struja, a oštećuje baterija se oštećuje.

KOLIKO VAM JE OSVETLjEN DISPLEJ?

Ukoliko smanjite jačinu svetla na ekranu upola, možete produžiti trajanje baterije za makar dva sata.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *