Kako izgleda vožnja Formule E? - Men`s Health

Kako izgleda vožnja Formule E?

Mislite da zvuk V6 motora koji se od ove godine nalaze u Formuli 1 nije ništa posebno? Eh, onda verojatno nećete biti oduševljeni ni zvukom Formule u trkama koje nam FIA donosi krajem ove godine. Formula E je potpuno novo takmičenje koje kreće od novembra ove godine, a u kojem će se tokom sezone 2014/15 takmičiti deset timova. Sezona kreće 13. novembra u Pekingu, a tokom sezone širom naše planete biće održano 9 trka.

Radi se o bolidima koje pokreće isključivo električni pogon, a moramo da napomenemo da baš i nismo oduševljeni zvukom elektromotora koji je nadjačao čak i zvuk vetra. Ali, možda je baš to prilika da se na Formulu E uvede navijanje slično onome sa fudbalskih stadiona, jer će u ovom takmičenju pesma navijača uz stazu sigurno nadjačati zvuk bolida na stazi. Ne želimo da vršimo nikakve prognoze, ali nismo sigurni koliko će ovo takmičenje biti zanimljivo, ali ipak se nadamo da će mnogo dopriniti razvoju novih tehnologija i porastu broja električnih automobila na našim putevima.

U nastavku pogledajte prvi POV video vožnje Formule E, gde Lucas di Grassi, vozač koji će voziti za Audi Sport ABT tim Formule E testira bolid za sezonu koja je pred nama.

Pročitajte i  Uzbuna; telefon vam je upao u vodu? Evo rešenja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *