NAPAD NA MIP FRANCUSKE: Hakeri upali u sistem i napravili haos - Men`s Health

NAPAD NA MIP FRANCUSKE: Hakeri upali u sistem i napravili haos

Hakeri su ukrali podatke sa sajta Ministarstva inostranih poslova Francuske namenjene građanima te zemlje koji putuju u inostranstvo, saopštilo je to ministarstvo.

– Ukradeni su lični podaci uneti tokom registrovanja na platformi ‘Ariane’. Ti podaci bi mogli da se zloupotrebe, ali sa ograničenim efektom, jer te informacije ne obuhvataju osetljiv finansijski materijal niti podatke koji bi mogli da otkriju odredišta – navodi se u saopštenju.

Iako MIP uverava građane da ukradene informacije nisu visoko osetljive i da bezbedno mogu da koriste “Ariane”, ovaj hakerski napad je pokrenuo pitanja vezana za bezbednost francuskih vladinih sajtova.


Sajt “Ariane”, koji francuskim putnicima savetuje da “ostanu konektovani radi svoje bezbednosti”, uspostavljen je 2010. godine kako bi francuskim državljanima omogućio da dobijaju podatke vezane za bezbednost dok su u inostranstvu.

“Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Foto: Shutterstock

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Pročitajte i  Povećajte koncetraciju na internetu

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *