Slušajte muziku dok plivate - Men`s Health

Slušajte muziku dok plivate

Teško je slušati muziku pod vodom, pošto i vodootporne slušalice pokušavaju da šalju zvuk do vaših bubnih opni kroz vazduh, a pod vodom i nema mnogo vazduha, zar ne? Međutim, FINIS Neptune funkcioniše tako što zvučne talase šalje direktno kroz vaše lice, pričamo o totalnom bombardovanju, ali na dobar način.

KAKO OVI ZVUČNICI FUNKCIONIŠU
Neptun zvučnici se postave na vaše jagodice, a zatim zvučnim talasima teraju jagodične kosti da vibriraju. Te vibracije se prenose na vašu kohleu ili unutrašnje uvo, što vam omogućava da čujete muziku. Čitav ovaj proces se naziva koštana provodljvost, koji koriste i neki morski sisari. S’ obzirom da muzika ide dirketno u vašu glavu, ne morate da brinete da li ćete slučajno rukama zakačiti slušalice dok pokušavate da plivate.

Neptun je malo unapređena verzija starog SwiMP3, koji je sa 128MB memorije koštao 180$, a sada za 160$ možete da dobijete podvodni provod sa čak 4GB memorije.

Samo mali savet to što muziku bukvalno “osećate u svojim kostima”, ne znači da bi trebalo da se upustite u avanturu povodnog plivanja ili đuskanja, čisto da ne bi završili kao neki nesretni klip na Youtube-u.

Pročitajte i  "4:44": Sve što treba da znate o novom albumu Džej-Zija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *