Yahoo troši sitniš na Tumblr - Men`s Health

Yahoo troši sitniš na Tumblr

Naime, prema nekim izvorima ljudi iz kompanije Yahoo već uveliko pregovaraju sa Tumlr-om, a cifra koja se pominje je negde oko milijardu dolara, što je verovatno “novac za užinu” ovog giganta

TUMBLR NIJE JEDINI NA MENIJU
Kako navodi sajt TechCrunch, u poslednjih par meseci Yahoo je krenuo u tako zvani “shoping spree” i pokušavao i dalje pokušava da postigne dogovor o akviziciji više kompanija. Od kompanija koje bi postale potencijalne članice Yahoo grupe sponjale su se Foursquare, Path, Pinterest, Hulu, Zynga i Daily Motion. “Oni bukvalno pregovaraju sa svima”, rekao je za TechCrung jedan od izvora.

Ovo je samo jedan u nizu pa u najmanju ruku riskatnih kupovina kompanije Yahoo, setimo se samo kupovine aplikacije “Summly” od tinejdžera Nika D’Alozia za tričavih 30 miliona dolara. Da ne pominjemo ovde, koliko je Tumblr zapravo riskantan potez, bez obzira na ogromnu popularnost, ovaj servis u kombinacij sa lošim vođstvom Dejvida Karpa i blagom nestašicom prihoda ne predstavlja baš trofejski ulov. Međutim, vreme će pokazati da li će Yahoo uspeti da popravi Tumblr i pretvori ga u zlatnu koku ove firme.

Pročitajte i  Putovanje iz snova: Mesto na samom vrhu aviona (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *