Kako su nasilne igrice delovale na vas? - Men`s Health

Kako su nasilne igrice delovale na vas?

Ukoliko ste kao deca igrali nasilne igrice moguće je da su one imale veliki uticaj na vaše ponašanje u realnom životu, pokazuje istraživanje koje je predvodio Daglas A. Gentile sa Ajova Stejt Univerziteta.

ISTRAŽIVANJE
Studija naglašava da su ovakvi nalazi zabrinjavajući jer se danas nasilje podržava na zabavan i prihvatljiv način preko video igrica. U istraživanju je učestvovalo 3,034 dece i adolescenta iz Singapura. Naučnici su im zadali zadatak da objasne svoje navike tokom igranja neke igrice.

Ovo uključuje i faktore kao što su agresivno ponašanje i empatiju. Naučnici su uzeli u obzir i pol ispitanika, godine, kao i da li je ono bilo pod nadzorom roditelja ili ne.

Učesnici su bili zamoljeni da odgovore na šest pitanja o agresivnom ponašanju , kao što su , ” Kada me je neko naljutio ili izazvao me na neki način , ja sam reagovao tako što sam udario tu osobu“ . Odgovori su dati na skali od jedan do četiri , u rasponu od ” ne slažem se ” do „u potpunosti se slažem . “

Nalazi su pokazali da ispitanici koji često igraju nasilne video igrice imali agresivnije odgovore, tačnije slagala su se sa iskazima koji promovišu nasilničko ponašanje.

Pročitajte i  Činjenice o šećeru u sokovima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *