Paket stiže u automobil umesto u poštansko sanduče - Men`s Health

Paket stiže u automobil umesto u poštansko sanduče

 

Kompanija navodi da je kreirala jednokratni digitalni ključ koji poštanske ili kurirske službe mogu da koriste za lociranje i otvaranje vozila, prenosi agencija Frans pres.

“Sistem će omoguchiti kupcima da im ono što su kupili bude isporučeno direktno u automobil, bez obzira na to gde su. Pomoću pametnog telefona ili tablet uređaja, vlasnik automobila će biti obavešten kada poštanska služba namerava da nešto ostavi u vozilo ili pokupi iz vozila. Vlasnik automobila potom prihvata isporuku i može da prati kada se vozilo otvara”, navodi Volvo.

Kako Tanjug prenosi, tehnologija bi obezbedila rešenje za ljude koji su stalno u pokretu i žele da prime isporuke i kada su daleko od kuće ili kancelarije. Kompanija dodaje da neuspešne isporuke koštaju kurirske kompanije oko milijardu evra godišnje, na ime naknadnih isporuka.

“Budući automobili će biti mnogo više od samo prevoznog sredstva”, navodi Volvo, koji će novu tehnologiju predstaviti na Kongresu mobilnog sveta u Barseloni.

Švedska kompanija u kineskom vlasništvu želi da se pozicionira kao jedna od najinventivijih na automobilskom tržištu i obećala je da će se prvi automobil sa auto-pilotom naći na švedskim putevima 2017, kao i da od 2020. niko neće biti povređen na putevima u Volvo automobilima.

Pročitajte i  Da li skidanje masnoće s pice salvetom zaista pomaže?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *