Šta društvene mreže govore vašim poslodavcima? - Men`s Health

Šta društvene mreže govore vašim poslodavcima?

Naravno, mi se takođe slažemo da vaš lični profil ne bi trebalo nikako da utiče na vaše šansu za dobijanje posla, ali tako je kako je.

Pored toga najnovija istraživanja pokazala su da poslodavci donose veoma pogrešne zaključke na osnovu online profila njihovih potencijalnih radnika. Dakle, istina je ukoliko vaš poslodavac vidi neku sliku gde se pijani teturate po ulici, veoma je velika verovatnoća da posao nećete dobiti, što je, ispostavilo se, zapravo šteta za poslodavca.

ISTRAŽIVANJE
Istraživanje koje nosi naziv “Big Five Personality Traits Reflected in Job Applicants’ Social Media Postings”, pronašlo je vezu između ponašanja pojedinaca na društvenim mrežama koje mogu da utiču na njihovu efikasnost u poslu.

REZULTATI
Nefiltrirane komunikacije i fotografije, komentari o drugim ljudima kao i statusi koji aludiraju na alkoholisanje i upotrebu raznih zabranjenih supstanci, zapravo su pozitivne osobine, verovali ili ne. Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Severnoj Karolini pokazalo je da se ovakvi kandidati pokazali kao odličan izbor poslodavaca.

Naime, prema ovom istraživanju ovakvo ponašanje na društvenim mrežama odražava sledeće četiri osobine ličnosti: ekstraverziju, savesnost, emocionalnu stabilnost i otvorenost za nova iskustva

Ali mi vam ovakvo ponašanje ipak ne preporučujemo…

Pročitajte i  Budućnost i tehnologije: Kako će izgledati svet do 2020. godine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *