Dubai dobija prve robot-policajce - Men`s Health

Dubai dobija prve robot-policajce

Policijski roboti poligloti sačinjavaće četvrtinu gradske policije do 2030. godine, tvrde gradske vlasti.

Ovaj ‘robokap’ deo je planiranih policijskih snaga Emirata te je opredstavljen na trodnevnoj Zalevskoj konferenciji o informacijskoj sigurnosti.

Otkrijte i Robot raznosi pice

DUBAI- SIGURAN I PAMETAN GRAD

“Prvi svetski operativni robot policajac značajan je uspeh za Emirate i korak prema ostvarenju vizije Dubaija da bude globalni lider u primeni tehnologija pametnog grada”, rekao je policijski oficir Halid Naser al Razouki, generalni direktor pametnih službi policije u Dubaiju.

“Želimo u budućnosi da imamo više robota koji bi se bavili policijskim poslom”,  naveli su iz Centra za oblikovanje buduće policije Dubaija. “Do 2030. nameravamo da nam roboti čine oko 25% ukupnih policijskih snaga.”

Pročitajte i Super mašina u službi policije!

Robot policajac u stanju je da skenira lica sa udaljenosti od 20 metara i nosi touchscreen na grudima kako bi drugi ljudi mogli prijaviti zločine. Ima i mikrofon koji odašilje poruke direktno u pozivne centre gradske policije. Policija planira u robote ugraditi i banku DNK podataka.

Dubai tako planira da do 2025. biti među pet najsigurnijih gradova na svetu.

Pogledajte i Prodavnica na točkovima

Prototip robota prvi je put predstavljen u Dubaiju u novembru prošle godine. Raniji prototipovi bili su razvijani sa ciljem nuđenja pomoći turistima na ulicama i trgovačkim centrima Dubaija.

Lokalna policija, IBM-ov supreračunar, Watson i Google su svi odreda sudelovali u stvaranju ovog jedinstvenog robota-policajca.

Izvor: net.hr

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

 

Pročitajte i  Kako da prepoznate lošeg personalnog trenera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *