Za ljubitelje svemira i istraživanja - Men`s Health

Za ljubitelje svemira i istraživanja

Google je predstavio novu opciju Google mape „Planets“ sa kojom možete istražiti planete poput Venere i Merkura, kao i naš Sunčev sistem.

Ova nova opcija vam omogućava da se krećete između nekoliko nebeskih tela, rotirate i približite planete. Navodno, projekat je inspirisan Kasini letelicom koja je poslala hiljade fotografija. Ove fotografije otkrivaju potpuno nove delove Jupitera, Saturna, i njihovih satelita.

Svet budućnosti: Svemirski turizam za odabrane

„Pre 20 godina je pokrenuta Kasini letelica na putu koji će otkriti tajne Saturna i njegovih satelita. Tokom misije, Kasini je poslala skoro pola miliona slike Zemlje koje omogućavaju naučnicima da rekonstruišu ove udaljene svetove sa neverovatnim detaljima“, kažu u Google-u.

Pošto još uvek nema opcije pretraživanja, navigacija može biti teška. S druge strane, ovo omogućava da se sami krećete kroz solarni sistem, što je zaista uzbudljivo. Najstarija verzija Google Maps omogućava korisnicima da vide Zemlju, Mesec, Mars, Merkur i Međunarodnu svemirsku stanicu, i ove opcije će ostati na raspolaganju i dalje.

Pročitajte i Otkrivena nova planeta

Iako postoje neka manja pitanja koja treba rešiti, ovo je odličan način da se istraži naš Sunčev sistem.

Izvor: ženski magazin

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Pročitajte i  Svežina na Instagramu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *