Šta su razlozi da vaš kompjuter sporo radi? - Men`s Health

Šta su razlozi da vaš kompjuter sporo radi?

NISTE UNAPREDILI SISTEM

Redovno vam izlazi ikonica u donjem desnu uglu kako treba da “update-ujete” sistem, ali je stalno ignorišete. Ne kažemo da vam trenutni sistem ne valja, ali zbog nedostatka novih sitnih programa vaš kompjuter može da koči u nekim trenucima, kao što je na primer čuvanje nekog fajla.

Pogledajte i 10 korisnih kompjuterskih trikova koje treba da znate

VIŠE PROZORA (TABOVA) U PRETRAŽIVAČU VAM JE OTVORENO

Iako ste ušli “samo na kratko” da pogledate novi trejler za film ili nove cipele u vašoj omiljenoj radnji, umesto jednog prozora, otvorili ste još nekoliko novih. Potrudite se da broj otvorenih prozora ne prelazi devet, ukoliko ne želite da vam se sistem potpuno isključi.

TECH: Ko ima najbrži internet na svetu?

NE SEĆATE SE KADA STE POSLEDNJI PUT POTPUNO UGASILI LAPTOP ILI KOMPJUTER

Možda svaki dan provodite na istom računaru ili laptopu i čini vam se da im je dovoljan “sleep” ili “hibernacija”, ali vašoj mašini zaista treba odmor, makar jednom nedeljno. Potpuno je isključite jednom nedeljno ili još bolje – svaki dan, i videćete promene.

NA POZADINI (DESKTOPU) IMATE PREVIŠE IKONICA

Što više dokumenata na desktopu imate, to će vam kompjuter/laptop biti sporiji. Dobre vesti su da ovo možete lako promeniti: jednostavno napravite folder u koji ćete stavljati sve stvari na kojima radite u toku dana.

Brži, efikasniji i bolji na poslu: 7 prečica na tastaturi koje morate da znate

KORISTITE PREVIŠE PROGRAMA U ISTO VREME

Word, Powerpoint, Media Player – su sasvim okej za solidnu brzinu računara, ali već dodatni programi poput Google Chrome-a i Excela mogu znatno da uspore kompjuter. Uvek gasite programe koji vam nisu potrebni i na taj način prirodno ubrzajte sistem.

Pročitajte i  Flappy bird u kutiji

Izvor: ženski magazin

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *