Tech

  Šta su razlozi da vaš kompjuter sporo radi?

  0 05.07.2018.

  Iako imate uključena tri programa, to ne znači da kompjuter treba tako loše da reaguje na nove komande, niti da otvara sporo druge programe ili stranice na internetu. Možda problem leži u nečemu drugom?

   

  NISTE UNAPREDILI SISTEM

  Redovno vam izlazi ikonica u donjem desnu uglu kako treba da “update-ujete” sistem, ali je stalno ignorišete. Ne kažemo da vam trenutni sistem ne valja, ali zbog nedostatka novih sitnih programa vaš kompjuter može da koči u nekim trenucima, kao što je na primer čuvanje nekog fajla.

  Pogledajte i 10 korisnih kompjuterskih trikova koje treba da znate

  VIŠE PROZORA (TABOVA) U PRETRAŽIVAČU VAM JE OTVORENO

  Iako ste ušli “samo na kratko” da pogledate novi trejler za film ili nove cipele u vašoj omiljenoj radnji, umesto jednog prozora, otvorili ste još nekoliko novih. Potrudite se da broj otvorenih prozora ne prelazi devet, ukoliko ne želite da vam se sistem potpuno isključi.

  TECH: Ko ima najbrži internet na svetu?

  NE SEĆATE SE KADA STE POSLEDNJI PUT POTPUNO UGASILI LAPTOP ILI KOMPJUTER

  Možda svaki dan provodite na istom računaru ili laptopu i čini vam se da im je dovoljan “sleep” ili “hibernacija”, ali vašoj mašini zaista treba odmor, makar jednom nedeljno. Potpuno je isključite jednom nedeljno ili još bolje – svaki dan, i videćete promene.

  NA POZADINI (DESKTOPU) IMATE PREVIŠE IKONICA

  Što više dokumenata na desktopu imate, to će vam kompjuter/laptop biti sporiji. Dobre vesti su da ovo možete lako promeniti: jednostavno napravite folder u koji ćete stavljati sve stvari na kojima radite u toku dana.

  Brži, efikasniji i bolji na poslu: 7 prečica na tastaturi koje morate da znate

  KORISTITE PREVIŠE PROGRAMA U ISTO VREME

  Word, Powerpoint, Media Player – su sasvim okej za solidnu brzinu računara, ali već dodatni programi poput Google Chrome-a i Excela mogu znatno da uspore kompjuter. Uvek gasite programe koji vam nisu potrebni i na taj način prirodno ubrzajte sistem.

  Izvor: ženski magazin

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajTech