STIL OPUŠTENOG DŽENTLMENA: Kako poneti sako bez kravate? - Men`s Health

STIL OPUŠTENOG DŽENTLMENA: Kako poneti sako bez kravate?

Da li je poželjno nositi odelo bez kravate? Modni stručnjaci po pravilu tvrde da nije. Dobro poznati tradicionalni poslovni stil podrazumeva nošenje sakoa, pantalona, košulje i kravate i deo je muške mode već puna dva veka, međutim u određenim izuzecima casual stil ne samo da prihvatljiv već je i modno poželjan.

Vremenom su nastajale razne varijacije pa su nakon isključivo jednobojnih boja muškarci počeli nositi odela sa različitim bojama sakoa i pantalona. Iako je sako ispočetka konstruisan tako da obavezno ide uz kravatu ili mašnu, različiti uticaji su vremenom izmenili ta pomalo rigidna modna pravila, pa je ovaj vanvremenski odevni komad postao važan element svih mogućih stilova.

#Business: 5 saveta za savršen izgled (bez nošenja odela)!

KAKO NOSITI ODELO BEZ KRAVATE?

Primarna stvar kod nošenja odela bez kravate je da ozbiljno povedete računa o kroju samog odela, odnosno da ono nikad ne izgleda previše veliko ili premalo jer ćete u tom slučaju izgledati aljkavo i nemarno.

CASUAL STIL

Kada želite da ponesete malo neformalniji stil, bez kravate puno bolje pristaju manje formalna odela koja nisu previše ustručena i konzervativna, poput klasičnih biznis odela u tamnim bojama. Umesto toga, u prilikama kada je to prihvatljivo, birajte odela od laganijih materijala koji nisu previše gruba.

IZBOR KOŠULJE

Isto pravilo važi i u slučaju košulja. Izbor košulje je u ovim prilikama veoma važan zbog samog odsustva kravate. Pravilan odabir košulje šalje jasnu poruku da je kravata izuzeta sa namerom. Stilisti preporučuju uvek svestrane oksford košulje i one od chambray i teksas tkanine.

Muške košulje: 3 modela za sve prilike

PAZITE NA KRAGNU

Kragna na vašoj košulji ispod odela igra važnu ulogu u vašem izgledu. Ukoliko kragna vaše košulje nije dovoljno čvrsta a pritom nema kravate da je drži postojanom, izgledaćete previše šljampavo i ne baš stilizovano. Stoga izbegavajte košulje koje imaju preširoku kragnu i birajte modele na kojima kragna stoji pravo i uz vrat. Odlično rešenje su button-down košulje sa prepoznatljivim dugmićima na levoj i desnoj strani kragne. Takođe vodite računa da košulje uvek budu lepo ispeglane jer ćete tako zadržati postojaniji izgled.

Pročitajte i  Letnji, a klasičan stil

AKSESOARI ZA LEPŠU SLIKU

Kravate doprinose našem izgledu kroz ulogu boja a stvaraju i bolji vizuelni interes za samo odelo. U odsustvu kravate, uvedite neke aksesoare koji će privući pažnju ljudi. Dobar sat, zanimljiv mikro bedž ili džepne maramice u različitim šarama su uvek dobitna kombinacija.

Stilski saveti: Kako kombinovati patike i odelo?

CIPELE SU VAŽNE

Bez kravate koja je jedan od vidljivijih elemenata u formalnom stilu, akcenat će pasti na druge detalje vašeg autfita, zato se postarajte da budu u dobrom stanju. To podrazumeva i da vaše cipele izgledaju blistavo i besprekorno.

Generalno govoreći, nošenje odela bez kravate uz poštovanje određenih pravila može biti izuzetan modni izbor. U pravo vreme na pravom mestu uz dozu neizostavnog samopouzdanja- pun pogodak.

 

A post shared by modus (@modus_men) onApr 12, 2018 at 12:07pm PDT

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *