Stil

  Samo glasine: Modno carstvo se ne prodaje

  0 13.04.2018.

  Dolce & Gabbana su vrlo jasni oko budućnosti svog brenda.

   

  Poznati dizajnerski dvojac Domeniko Dolče i Stefano Gabana, nisu oduševljeni idejom da njihov brend jednog dana postane poligon za nove dizajnerske eksperimente pa su otvorili fondaciju koja će se nakon njihove smrti brinuti o brendu i njegovoj autonomiji.

  Da li ste znali: Evo ko su najbogatiji ljudi u modnoj industriji

  D&G je jedna od retkih modnih kuća koja je još uvek u privatnom vlasništvu, a za talijanski list Corriere della Sera su nedavno izjavili kako su proteklih godina odbili mnoge primamljive ponude. “Jednom kad umremo, to će biti to,” izjavio je Stefano Gabana. “Ne želim da D&G estetiku jednog dana oblikuje neki japanski dizajner.” 

  Jasan stav podstaknut je nedavnim modnim akvizicijama azijskih investicijonih konglomerata koji u modnoj industriji vide priliku za dobru zaradu. Podsetimo, sve je više velikih modnih brendova u vlasništvu ulagača sa dalekog istoka – Lanvin, Fiorucci i Bally su samo neki od njih – i sudeći prema dosadašnjem interesu, azijski kapital će i u budućnosti tražiti svoju priliku na modnoj sceni. Takav scenarijo se ne sviđa slavnom modnom tandemu pa su ga odlučili na vreme sprečiti.

  Pročitajte i 15 čuvenih citata o muškom stilu

  Međutim, iako na prvu loptu može da se čini preteranom, njihova odluka je zapravo sasvim na mestu, posebno ako se uzme u obzir šta se sve događa posljednjih godina velikim modnim kućama čiji originalni osnivači sigurno ne bi bili oduševljeni smerom u kome su njihovi ateljei krenuli. Givenchy, YSL, Balmain i Balenciaga su tek deo megauspešnih i uticajnih kuća koje osim imena više nemaju nikakve veze sa svojim osnivačima, a novi vlasnici upravo na tom imenu jako dobro zarađuju.

  Izvor: elle.hr

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajStil