Spremni za ozbiljan stil: Mali trikovi za kupovinu idealnog odela - Men`s Health

Spremni za ozbiljan stil: Mali trikovi za kupovinu idealnog odela

RAMENA NA MESTU

Nije važno koliko ste platili odelo, šavovi rukava sakoa moraju savršeno da pristaju prirodnoj liniji ramena. To je jedna od stvari o kojoj morate da vodite računa prilikom kupovine, jer je gotovo nemoguće popraviti kod krojača.

OKVIR ZA VAŠ TORZO

Sako treba da bude ležerno priljubljen uz telo, ni previše širok a ni uzak “da puca”. Proverite da li je vaša veličina tako što ćete staviti stisnutu pesnicu između gornjeg dugmeta i tela, a za moderniji slim kroj dovoljna su dva prsta.

Vodič za pametan šoping: 5 komada na koje (ne) treba da trošite mnogo novca

ZAKON NOGAVICA

Po pitanju širine nogavica odela Amerikanci i Evropljani imaju različito mišljenje, ali svi se slažu da kroj pantalona treba da bude u skladu sa građom, pa krupniji momci treba da teže ravnijim nogavicama, a mršaviji modernom slim kroju.

DUGMAD VAS ODAJE

Skuplja, rafiniranija odela na rukavima sakoa imaju kopčanje, dok su kod jeftiniji brendovi masovne mode rupice zašivene. Iskusni krojač će to brzo izmeniti, a u kombinaciji sa francuskim manžetnama na košulji doći će do izražaja.

Pol Smit: 7 stvari koje svaki muškarac treba da ima

NEKA BUDE MODERNO

Karirana košulja dozvoljava da kravatu ostavite kod kuće, a da i dalje delujete poslovno. Broš koji se nosi na reveru je korak napred u odnosu na maramicu u džepu.

IZAĐITE ELEGANCIJI NA CRTU

Oksford model cipela od zumbane kože sa slaganim đonom balansira između klasičnog i savremenog, dovoljno uglađen i udoban u isto vreme.

 

A post shared by Men Suits (@mensuits) onAug 22, 2017 at 2:59pm PDT

Pročitajte i  6 situacija u kojima je nošenje džinsa neprikladno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *