Stil

  SIGURNIM KORAKOM: 5 najpopularnijih modela koje svaki muškarac treba da ima

  0 05.02.2018.

  Gospodo, verovatno vam je poznat podatak da veliki broj žena prvo što primeti na muškarcu su njegove cipele. Upravo zato, potrudite se da napravite pravi izbor- uz našu pomoć.

   

  U svetu muške mode postoje određene stilske koordinatne tačke bez kojih se ne može zamisliti muškarac sa stilom. U kategoriju takvih definitivno spadaju i određeni modeli cipela koji su deo muške mode već pun vek. Danas vam predstavljamo pet vanvremenskih klasika koje biste trebali da imate, ili bar jedan od njih.

  PET NAJBOLJIH SAVETA: Kako da nosite patike zimi?

  CAP TOE OXFORD

  Ovaj klasični model karakteriše visok sistem vezivanja pertli i duži gornji deo cipele. Ta dva prednja dela cipele su blizu jedan drugom pa se tako kreira uglađena silueta cipele. Na vrhu cipele se nalazi tanka linija koja se prostire u predelu prstiju pa zato nosi naziv cap toe. Ovaj model je popularan segment biznis stila jer je vrlo elegantan. Ukoliko želite da ih nosite u malo opuštenijem izdanju kombinujte ih sa čino pantalonama i nekim sportskim modelom sakoa. Pored crne boje, popularni su i modeli u smeđim nijansama, od boje konjaka do boje peska.

   

  WHOLECUT

  Ovo je jedan od modernijih modela, a svoja prva izdanja je imao pre 20 godina. Napravljene su iz jednog komada od sjajne kože i po tome su jedinstvene. Pravilo “manje je više” je jedno od osnovnih postulata kada govorimo o formalnim cipelama, a ovaj model je pravi predstavnik tog značenja. Zbog svog minimalističkog dizajna odlično se slažu sa krajnje formalnim načinom odevanja, uz “black tie” dres kod i smokinge kao glavni deo tog odevanja.

  Održavanje obuće: Kako da vaše omiljene antilop cipele budu uredne? (VIDEO)

   

  SEMI – BROGUE

  Model koji svoje korene vuče iz Škotske, poznat je i po nazivu broguing. Nastao je pre više od 100 godina i na sebi je originalno imao probušene rupice kako bi voda lakše izlazila iz cipela po kišnom ostrvskom vremenu. Danas su one neizostavan deo muške mode. Karakteriše ih lepo izrađeni detalji u vidu udubljenja u obliku krugova koji daju na eleganciji cipele. Odličan su izbor u smart casual stilu oblačenja u kombinaciji sa džinsom, džemperima i sakoima. Iako se mogu naći u crnoj boji, najpopularniji su one u smeđom koloritnom spektru.

   

  PENNY LOAFER

  Nije čudno da veliki broj muškaraca voli ovaj svestrani model. Veoma su udobne, lako se skidaju i obuvaju a posebno su praktične kada idete na put. Ne spadaju u kategoriju tradicionalnih muških cipela, pre svega jer nemaju pertle. Poznate su po horizontalnoj traci koja na sebi ima trougaoni prorez (originalno nastao za potrebe đaka da tu stvaljaju novac za užinu). Namenjene su za nošenje po lepom vremenu, na bosu nogu ili uz nevidljive čarape. Izbegavajte da ih nosite u previše zvaničnim prilikam, a možete da ih nosite u poslovnom okruženju. Najpopularniji su modeli od antilop kože jer idu lepo kako uz tamni džins tako i uz klasične pantalone i odela.

  #Instashoes: 10 profila za zaljubljenike u mušku obuću

   

  CHUKKA CIPELE

  Brojni ljubitelji mode će se složiti da je chukka model čizama jedan od najlepših kada je reč o muškoj obući. Prostiru se do visine članaka i za razliku od drugih modela, daju muškarcu dozu sportskog elementa. U poslednje vreme sve su popularniji modeli sa debelim gumenim đonom pa su popularne i kao deo casual mode. Od izbora materijala chukka cipela zavisi u kojim prilikama ih možete nositi. Modeli od glatke i sjajne kože više pristaju malo ozbiljnijem okruženju, dok modeli od antilop kože i platna možete nositi u ostalim prilikama i po svim godišnjim dobima.

   

  D.R.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajStil