Modne mačo osnove: Saveti za kupovinu kožne jakne - Men`s Health

Modne mačo osnove: Saveti za kupovinu kožne jakne

Kožne jakne izgledaju dobro na većini muškaraca, a uz to pogodne su za različite prilike. Moraćete izabrati između vrste kože, boje, ali i pronaći kroj koji odgovara na sportski izgled, ali i uz kravatu.

Budite spremni potrošiti najmanje 100 evra. Dobra kožna jakna košta verovatno i nekoliko puta više, ali to nije nerazumna cena kada razmislite o tome kako često i koliko dugo ćete nositi ovaj odevni predmet.

Pročitajte i Sa čim kombinovati kožnu jaknu?

Kožna jakna treba biti široka tačno u širini ramena, i izbegavajte da kupujete prevelike. Jakne koje izgledaju kao da su izašle iz filmova 50-ih godina prošlog veka, kao i jakne sa previše modnih dodataka danas nisu u modi, zato radije potražite neku moderniju verziju kožne jakne. Naravno, to zavisi i o vašem stilu odevanja. Za poslovni izgled odaberite duže, ravne modele, ako vozite motor, stilizovane bajkerske jakne, a sportski izgled začinite rokerskom kožnom jaknom.

Obratite pažnju na izbor prave boje i kvaliteta kože. Iako je crna najpopularniji izbor, i sa smeđom sigurno nećete omanuti. Pogledajte boju jakne na prirodnom svetlu jer ćete tek tako da vidite koja je prava nijansa. Možete odabrati između mekanih jakni koje imaju tanju kožu i onih malo debljih koje su sigurno izdržljivije. Antilop je još jedna mogućnost, ali zahteva više nege i pažnje.

Otkrijte i Modne kombinacije na koje žene otkidaju

Uvek obratite pažnju na deklaraciju. Važno je da kožne jakne budu podstavljene prirodnim tkaninama kako bi bile ugodne za nošenje. Pazite kako je kožna jakna sašivena da vam se ne bi rašila prilikom nošenja.

Kada spremate jaknu, nikada je nemojte motati kao majicu ili farmerice. Obavezno je stavite na široku, čvrstu i postavljenu vešalicu, jer ćete na taj način sprečiti da se pojave tragovi rastezanja. Odmah se pobrinite za mrlju ako se pojavi na vašoj kožnoj jakni. Ako ste u nedumici, odnesite jaknu na hemijsko čišćenje.

Pročitajte i  3 najčešće brige muškaraca o izgledu!

Izvor: e muškarac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *