Stilske lekcije: Kako da vaša bela košulja uvek bude besprekorna? - Men`s Health

Stilske lekcije: Kako da vaša bela košulja uvek bude besprekorna?

Bela je bez dileme najversatilnija boja kada govorimo o košuljama, ali isto tako najteža je za održavanje, posebno ako ovaj komad nosite svakog dana tokom radne nedelje.

Da i vaša košulja doživi novu mladost i ne ode u preranu penziju, britanski Men`s Health je u pomoć pozvao Filipa Starta, prvog čoveka modne kuće Mr.Start koji je otkrio nekoliko vrlo korisnih saveta. Mnogi modni stručnjaci se slažu da su upravo košulje koje potpisuje ovaj brend među najboljima koje možete kupiti.

KUPUJTE PAMETNO: 5 odevnih komada koji ne zahtevaju prevelika ulaganja

NOSITE, OPERITE PA OPET NOSITE

„Perite vaše košulje svaki put posle nošenja. Moji klijenti mi često kažu da nose košulju dva ili tri puta pre nego što je operu. Tako nešto ne preporučujem jer na taj način pružate priliku raznim flekama i prljavštini koje pokupi tokom dana da duže ostanu na vašoj košulji, što će otežati otklanjanje istih tokom pranja“, kaže Start. Da košulja ostane blistavo čista, u veš mašinu pre pranja stavite pola šolje belog vinskog sirćeta. Specifična kiselina iz ove tečnosti ima ogromnu moć otklanjanja nečistoće, pa skida čak i mrlje od krvi i vina.

BEZ SAPUNA, MOLIM

Uprkos činjenici da je potrebno često da perete košulju, u tim prilikama ne biste trebali da koristite sapun. Višak hemikalija iz sapuna i deterdženta mogu samo dodatno oslabiti tkaninu košulje. Deterdženti tokom pranja nekoliko puta dolaze u kontakt sa košuljom, pa ukoliko ga stavite previše, mašina neće moći sve pravilno isprati što će uticati da košulja izgleda veoma kruto i sivkasto. Zato pažljivo odredite odgovarajuću količinu deterdženta koju ćete koristiti za pranje košulje.

Muške košulje: 3 modela za sve prilike

PRODUŽITE KOŠULJI ŽIVOT

Pročitajte i  6 načina da ODMAH izgledate bolje

Najbolji način da produžite rok trajanja vaše košulje je da je nosite ređe. Ukoliko ste u mogućnosti kupite više od jedne košulje to je najbolje rešenje, posebno ako planirate da je nosite često. Uvek je bolje imati nekoliko komada košulja jer ćete tako reducirati broj nošenja samo jednog komada, što će za rezultat imati da uvek izgledate sveže i uredno.

IZBOR KOŠULJE

Kada odete u kupovinu košulje, pažljivo opipajte tkaninu. „Ako pod prstima osetite kvalitet, verovatno je reč o kvalitetu. Što je kvalitet tkanine bolji to će se košulja lepše nositi i prati“, smatra londonski modni kreator. Kompozitniji pamuk i tvil tkanina imaju sposobnost da duže zadrže postojanost boja i formu same košulje.

Vodič za muškarce: Kako pravilno ispeglati košulju (VIDEO)

HEMIJSKO ČIŠĆENJE

Profesionalno čišćenje košulja je najmanje primenjivo rešenje, ali je ujedno i najefikasnije. Start savetuje da s vremena na vreme odnesete košulje na hemijsko čišćenje jer ćete im tako učiniti veliku uslugu. Nakon čišćenja dobićete košulje bez fleka, ispeglane i oprane na pravilan način. Na ovaj način produžićete im život i do nekoliko godina.

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *