Sve što treba da znate o izboru i nošenju čarapa - Men`s Health

Sve što treba da znate o izboru i nošenju čarapa

BELE ČARAPE SU ISKLJUČIVO ZA SPORT

Možda postoji opcija u kojoj se bele čarape nose i izvan sportskih aktivnosti i osim uz sportsku odeću, ali mi ih se ne možemo setiti. Ako vi znate, možete nositi bele čarape. Ali ako niste sigurni radije izaberite neke druge. Čak i uz džins bele čarape nisu dobar izbor.

Pogledajte i Kako da uklopite čarape sa autfitom?

ELEGANTNE CIPELE ZAHTEVAJU I ELEGANTNE ČARAPE

Ako planirate obuti elegantnije cipele, odelo i slično, nikako uz to nemojte da uzimate sportske čarape, bez obzira koje su boje. Nije dovoljno da su to crne čarape, bitan je i materijal. Sportske čarape su obično deblje, a uz odijela birajte finije, tanje čarape.

BOJU ČARAPA USKLADITE SA PANTALONAMA, A NE SA CIPELAMA

Izuzev džinsa, sa bojom pantalona usklađujte boju čarapa. Crne pantalone traže crne čarape, a smeđe pantalone smeđe čarape. Isto je i sa plavom i sivom bojom. Ako se dvoumite oko nijanse, uvek izaberite malo tamnije čarape od pantalona, manja je verovatnost da ćete pogrešit.

Saznajte i 7 detalja koje devojke žele da vide na vama

NEMOJTE PRESAVIJATI ILI NABIRATI ČARAPE

Ako presavijete čarape to možda i može izgledati urednije nego ako ih zarolate odnosno naborate, ali i dalje će vaš članak izgledati kao da je otekao, posebno ako nosite pantalone uskoga kroja. Uz to presavijenjem čarapa otkrivate dlake sa nogu kada sednete, a to vam nipošto ne prolazi kod lepšeg pola.

ČESTO KUPUJTE NOVE ČARAPE

Kupite nove čarape barem na svakih pola godine. Verovatno ne treba da kupite celu novu kolekciju, ali trebali biste da kupite barem tri nova para. Nikada ne znate u kakvoj ćete se situaciji naći i da li ćete morati skidati cipele, i verujte, ne želite da vam prst viri kroz čarapu. Rešite se iznošenih i izbledelih čarapa.

Pročitajte i  Najluđi trend ove sezone: Da li će nakit za bradu postati vaš omiljeni modni detalj?

ČARAPE SA ŠARENIM DEZENOM

Čarape sa šarenim dezenom ili sa likom vašeg omiljenog crtanog junaka, su odlične, ali samo za “po kući”. Ako nosite takve čarape na poslu ili možda čak na izlasku, ljudi će vas smatrati nezrelim. Verovatno ćete popiti i pokoju šalu na račun vaših čarapa. Smatraće vas neozbiljnom osobom.

Stil savremenog džentlmena: 12 najpopularnijih modela kravata

ČARAPE I SANDALE – VELIKO NE!

Najveći gaf koji vam se može dogoditi je taj da nosite čarape, a obujete sandale. Nemojte na to ni da pomišljate, a kamo li da napravite. Još jedna stvar koju treba izbegavati u letnim mesecima jeste da ne nosite visoke čarape na kratke pantalone. Kupite par kratkih čarapa koje ne prelaze vaš članak. To će itekako doprineti vašem sveukupnom izgledu.

Izvor: e muškarac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *