Miks komfora i stila: Kako da ponesete hoodie? - Men`s Health

Miks komfora i stila: Kako da ponesete hoodie?

Duksevi sa kapuljačom su originalno nastali kao deo ulične mode pa neopravdano imaju pomalo lošu reputaciju kod muškaraca koji više vole formalan način oblačenja. Međutim, zahvaljujući brojnim modelima bojama i veličinama, ovaj odevni predmet može postati jedan od vaših najboljih saveznika kada je reč o širini vašeg stila.

MODELI HOODIEJA

Postoje tri osnovna modela koja možete poneti u zavisnosti od afiniteta i prilika u kojima ga nosite. Tu su pre svih duksevi bez kopčanja (pull over) sa dva veća prednja džepa. Zbog svog opuštenijeg kroja imaju sportski vajb i vrlo lako se nose u casual varijantama odevanja. Zatim slede oni modeli sa rajfešlusom (zip up) koji po pravilu prate liniju tela i pravi su predstavnik slim fit odeće. Posebno se ističu oni luksuzni modeli koje potpisuju poznati modni brendovi i koji imaju veliku popularnost među poznatima. Odličan su element kada je reč o višeslojnom oblačenju. Na kraju, tu su modeli sa kratkim rajsferšlusom (half zip) i oni su neka vrsta kombinacije dva osnovna modela.

MODNE OSNOVE: 10 brzih saveta za svakog muškarca

SPORTSKI STIL

Sportski izled je gotovo nemoguće zamisliti bez hoodieja sa rajsfešlusom jer su pre svega komforani i udobni. Ukoliko je potrebno da se zagrejete pre trčanja ili treninga u teretani, ovi duksevi su idealni a pritom ih lako možete skinuti sa sebe kada podignete temperaturu tela. Čuveni model u sivoj boji je zbog svoje neutralnosti možete kombinovati kako sa sportskim komadima tako i sa nešto klasičnijom odećom.

U KOMBINACIJI SA TEKSAS JAKNOM

Možete osvežiti svoj casual izgled tako što ćete upariti duks sa kapuljačom i teksas jaknu u svetlijim nijansama. Pokušajte da fokus stavite na jaknu a hoodie koristite kako biste dopunili kolorit i stil koji nosite. Izgled zaokružite crnim uskim farmerkama i kožnim polu dubokim cipelama na vezivanje. Tokom jesenjih i zimskih meseci umesto tanjih teksas jakni, dukseve kombinujte sa prslucima i parka jaknama. Što se tiče boje slobodno se opredelite za one jače i upadljivije nijanse.

Pročitajte i  Zimski stil

Od Divljeg zapada do ultimativnog modnog komada: Teksas košulja

SA KOŽNOM JAKNOM

Svaki muškarac treba da ima bar jednu kožnu jaknu, jer su one savršen statement dodatak standardnom stilu oblačenja. Hoodie ispod kožne jakne možete poneti na bezbroj načina. Naravno, možete ga poneti kroz tipični bajkerski stil sa sve crnim elementima, i u tom slučaju ne možete pogrešiti. Ukoliko vam je ova varijanta previše intenzivna umesto crnog obucite sivi hoodie. Izbegavajte previše svetle tonove jer ćete tako izgubiti kompaktnost izgleda koji pruža kožna jakna. Tamne nijanse crvene i plave nisu dobro rešenje jer će odvući previše pažnje od same jakne.

SA BOMBER JAKNOM

Trenutno najmoderniji način da ponesete duks sa kapuljačom je u kombinaciji sa bomber modelom jakni. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj kragni i fit modelu bomberke su stekle veliku popularnost, međutim upravo zbog te karakteristike nije lako ispod nje nositi kompaktniji model kao što je duks sa kapuljačom. Ali ako jaknu ostavite otkopčanu dobićete zanimljiv slojevit izgled koji je apsolutni trend. S obzirom da bomber jakne možete pronaći u modelima od različitih materijala, i mogućnost nošenja različitih stilova je ogromna. U zavisnosti od vaše građe uklopite ostale modne komade, od recimo uskih do malo opuštenijih modela pantalona za vanvremenski urbani stil.

Pogledajte i Dobar izgled bez previše ulaganja

 

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *