Kako da izaberete naočare za sunce - Men`s Health

Kako da izaberete naočare za sunce

Iako vam ram tehnički leži “na nosu”, one vam (kako sama reč kaže) idu “na oči”. Samim tim kvalitet mora da bude prioritet. Neka par na koji ste “bacili oko” u svojoj deklaraciji ima sledeće podatke: blokira 99 do 100 odsto UVA i UVB zraka, apsorbuje UV do čak 400 nanometara, i uklapa se u internacionalne standarde oftalmologa.

Jasno vam je da to znači da ne treba da ih pazarite kod “kineza” ili na ulici, ali čak i u prodavnicama sa prestižnim brendovima nije uvek najjasnije šta se najviše isplati. Konsultovali smo stručnjake, i evo njihovih inputa.

ZA SVAKI DAN
Kod ovog para poželjno je da sočiva budu napravljena od stakla a ne od polikarbonata. Razlog? Staklo pruža optimalni optički kvalitet. Takođe, metalni ramovi su najbolji izbor zato što su izuzetno izdržljivi pa su manje šanse da vam se polome u torbi.

ZA SPORT
Ako intenzivno trenirate cenićete jačinu i lakoću sočiva napravljenih od polikarbonata. Dobra vest je da je upravo ovaj materijal najzastupljeniji u proizvodnji sočiva za sportske modele naočara za sunce.

ZA VOŽNJU
Odaberite polarizovane naočare za sunce kojima je moguće smanjiti odbljesak sa ravnih, blještećih površina kao što je autoput.

Pročitajte i  Obučeni da impresionirate
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *