Muški modni vodič: Kako pravilno poneti šal - Men`s Health

Muški modni vodič: Kako pravilno poneti šal

Nošenje šala nije komplikovana stvar. Ovaj modni aksesoar spada u kategoriju onih koji značajno transformišu i oplemenjuju izgled muškarca. Šalovi krase muške vratove više od 2.000 godina, a zanimljivo je da su brojne skulpture čuvenih Terakota ratnika upravo imale na sebi ovaj modni komad.

Cenjeni su zbog svoje funkcionalnosti jer u zavisnosti od materijala mogu biti odlična zaštita od hladnoće ali i od jakog sunca. Takođe kreiraju snažan stilski element, posebno kroz kolorit koji osvežava sveukupni autfit. Baš od izbora boja dosta zavisi kakav modni efekat želite da postignete jer šalovi imaju tu sposobnost da ublažuju formalni, odnosno da dopune casual stilu.

ZIMSKI STIL ZA POHVALU: 5 klasičnih džempera koje svaki muškarac treba da ima

MATERIJALI I MODELI ŠALOVA

Postoje brojni modeli ovog aksesoara koji su poznati pod nazivima bandana, square, circle itd. Ukoliko ste u potrazi za jednim od njih vodite računa da budu pravougaonog oblika i da budu napravljeni od materijala koji odgovaraju vašim potrebama.

Što se tiče dužine šala pravilo glasi da bi trebao biti u rasponu od 120 do 200 cantimetara, odnosno 15 do 35 cantimetara kada je reč o širini. Kada govorimo o materijalima šalovi se najčešće prave od vune, kašmira, angora tkanine, pamuka, lana, svile i sintetičkih materijala.

U slučaju šalova za hladne dane birajte one modele od mekanih materijala poput vune i kašmira. Izbegavajte modele u animal printu, u jarkim bojama (roza, elektrik plava, narandžasta) i one modele sa širokim pletivom koji su prikladniji lepšem polu. Takođe, van trenda su oni preuski šalovi koji nemaju ni praktični ni estetski kvalitet.

Kombinacije za dominacije: 4 ideje za savršen zimski outfit

7 NAČINA VEZIVANJA ŠALA

Pročitajte i  Devojke otkrile: Ovo su najuzbudljivija mesta za tetovažu

U videu ispod možete pogledati sedam tehnika vezivanja šala koji će vam pomoći da isprobate različite stilove u različitim prilikama.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *