Stil

  Idealan dodatak jesenjem stilu: Engleski kačket

  0 09.11.2017.

  Aksesoari su, kao što već znamo, ključan sastojak za postizanje vrhunskog stila i ličnog pečata u modi. Na žalost, mnogi muškarci ne slede ovo pravilo, a u prilog tome nudimo vam predlog u vidu sve popularnijih engleskih kačketa.

   

  Neki modni komadi deo su muškog stila već vekovima a neki od njih zbog simbolike koju vuku iz prošlosti neopravdano se smatraju staromodnim. Engleski kačketi koji se najčešće prave od tvida, kože ili rebraste tkanine (corduroy) upravo spadaju u tu kategoriju. Ovaj odevni komad je pravi prestavnik britanskog nasleđa kojeg su po pravilu nosili prestavnici aristokratije, a koji se vremeno proširio na sve društvene slojeve.

  Modni klasik: Kako poneti džemper na v izrez?

  Zahvaljujući muškarcima od stila poput Dejvida Bekama, Breda Pita, Dejvida Gandija i Danijela Krejga engleski flat kačket se vratio na velika vrata u svet muške mode kroz takovani heritage stil. Ovaj kačket namenjem hladnijim vremenskim prilikama pristaje uz sve oblike lica i može se poneti u gotovo svim prilikama.

  Tradicionalni modeli od tvida su u novije vreme doživeli moderan preobražaj pa ih sada možemo pronaći u različitim dezenima i koloritu. Posebno je vidljiv u formi sve istaknutijeg fashion forward stila koji akcenat stavlja na formu izgleda savremenog džentlmena.

  Jesenji stil: 8 osnovnih komada koje treba da ima svaki muškarac

  Što se tiče kombinovanja tu možete biti do određene mere kreativni. Engleski kačket bi trebao da bude po vašoj meri jer u protivno kao i u slučaju sportskih kačketa ukoliko su preveliki dolazi do naboravanja viška tkanine pa se gubi željeni efekat.

  Posebno su kompatibilni sa tipično jesenjim i zimskim komadima kao što su mantili, kaputi i sakoi od tvida. Možemo ih videti na londonskim ulicama i u pomalo neočekivanim izdanjima uparene sa pufer jaknama, džinsom i retro modelima sportskih patika, što u svakom slučaju preporučujemo i vama. U tamnim tonovima se mogu poneti i uz odela, a posebno dobro pristaju uz ona karirana. Dakle, izbor je prilično velik, a mi vam za kraj donosimo neke od naših predloga.

   

   

  D.R.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajStil