Idealan dodatak jesenjem stilu: Engleski kačket - Men`s Health

Idealan dodatak jesenjem stilu: Engleski kačket

Neki modni komadi deo su muškog stila već vekovima a neki od njih zbog simbolike koju vuku iz prošlosti neopravdano se smatraju staromodnim. Engleski kačketi koji se najčešće prave od tvida, kože ili rebraste tkanine (corduroy) upravo spadaju u tu kategoriju. Ovaj odevni komad je pravi prestavnik britanskog nasleđa kojeg su po pravilu nosili prestavnici aristokratije, a koji se vremeno proširio na sve društvene slojeve.

Modni klasik: Kako poneti džemper na v izrez?

Zahvaljujući muškarcima od stila poput Dejvida Bekama, Breda Pita, Dejvida Gandija i Danijela Krejga engleski flat kačket se vratio na velika vrata u svet muške mode kroz takovani heritage stil. Ovaj kačket namenjem hladnijim vremenskim prilikama pristaje uz sve oblike lica i može se poneti u gotovo svim prilikama.

Tradicionalni modeli od tvida su u novije vreme doživeli moderan preobražaj pa ih sada možemo pronaći u različitim dezenima i koloritu. Posebno je vidljiv u formi sve istaknutijeg fashion forward stila koji akcenat stavlja na formu izgleda savremenog džentlmena.

Jesenji stil: 8 osnovnih komada koje treba da ima svaki muškarac

Što se tiče kombinovanja tu možete biti do određene mere kreativni. Engleski kačket bi trebao da bude po vašoj meri jer u protivno kao i u slučaju sportskih kačketa ukoliko su preveliki dolazi do naboravanja viška tkanine pa se gubi željeni efekat.

Posebno su kompatibilni sa tipično jesenjim i zimskim komadima kao što su mantili, kaputi i sakoi od tvida. Možemo ih videti na londonskim ulicama i u pomalo neočekivanim izdanjima uparene sa pufer jaknama, džinsom i retro modelima sportskih patika, što u svakom slučaju preporučujemo i vama. U tamnim tonovima se mogu poneti i uz odela, a posebno dobro pristaju uz ona karirana. Dakle, izbor je prilično velik, a mi vam za kraj donosimo neke od naših predloga.

Pročitajte i  Marame umesto kravata?

 

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *