Jesenji modni komadi: muški mantil - Men`s Health

Jesenji modni komadi: muški mantil

Od Prvog svetskog rata i belgijskih rovova do modnih pista Pariza i Milana, muški mantil je doživeo neverovatnu transformacijiu. Kroz tu burnu istoriju pojavili su se različiti modeli i uporedo sa tim razvijali se različiti modni stilovi. Mi vam donosimo neke od najpopularnijih.

Iako se mantil smatra jednim od bazičnih odevnih komada, nije ga uvek jednostavno poneti. Zbog svoje versatilnosti možete ga nositi u različitim prilikama, od krajnje formalnih do onih neformalnih, ali i u tim slučajevima morate poštovati određena pravila. Mantili se prave od pamučnog platna, poplin tkanine, kože ili fine vune a tu su i oni nezaobilazni kišni koji se proizvode od laganim vodonepropustivih materijala.

STIL ZA SVE PRILIKE: 10 MUST HAVE komada za 2017. godinu!

KLASIK: BEŽ MANTIL

Mantili u svim nijanse smeđe, od najsvetlije do najtamnije su bez dileme najpopularniji među muškarcima. Oni tradicionalni u kaki boji koje je nekad nosio slavni Hemfri Bogart najsličniji su onim originalnim nastalim na početku 20. veka. Neutralni i monohromni tonovi daju veliku slobodu po pitanju izbora boje drugih komada ali pružaju i određenu formalnu notu vašem izgledu, pa se sa pravom smtra delom biznis i poslovnog stila. Za formalne prilike bež mantil ponesite sa klasičnim pantalonama, plavom košuljom za odela i crnim kožnim cipelama.

Kontrastom između mantila i ostatka odeće stvorićete zeljeni skladni stil modernog muškarca. U slučaju casual odevanja, bež mantil iskombinujte sa odećom koja će biti u svetlim nijansama. Bele oksford košulje ili jednobojne majice sa dugim rukavima i uski izbeljeni džins uz monohromne patike idealan su izbor za promenljivo jesenje vreme.

Jesenji stil: 8 osnovnih komada koje treba da ima svaki muškarac

ULIČNI STIL: CRNI MANTIL

Pročitajte i  4 koraka do negovanih ruku

Iako se mantili mogu pronaći u beskrajnom spektru boja, u stilskom smislu najadekvatniji su oni crni jer se mogu nositi uz gotovo svaku vrstu garderobe. U kombinaciji sa teget čino pantalonama, svetlom košuljom i plavim džemperom na v izrez ostvarićete željeni smart casual izgled. U zavisnosti od izbora obuće lako se možete od ozbiljnog izleda transformisati u krajnje neformalni sa artističnom notom. Za dodatnu dozu opuštenosti isprobajte pravi urbani stil noseći više slojeva odeće, poput recimo teksas jakne ispod mantila.

Treba napomenuti da mantili uvek bez obzira na boju i model trebate nositi u odgovarajućem broju jer oni preširoki više definitivno nicu u modi.

U sledećem videu možete pogledati tehnike vezivanja mantila u odnosu na stil uz koji ga nosite.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *