Modna retrospektiva: 50 godina stila Džejmsa Bonda - Men`s Health

Modna retrospektiva: 50 godina stila Džejmsa Bonda

Izložba posvećena legendarnom agentu 007, opisuje evoluciju stila Džejmsa Bonda, budući da je prošlo pola veka od prve pojave ovog lika. Besprekoran smoking kojeg je nosio Šon Koneri u prvom nastavku filma “Dr.No”, Brioni odela Pirsa Brosnana i sportske kombinacije Danijela Krejga, koje je za njega dizajnirao Tom Ford bila su prikazana na izložbi u Parizu.

Pogledajte i 5 nepogrešivih kombinacija Džejmsa Bonda

Kostimi Bondovih  devojaka su se takođe mogli razgledati, a sve redom su potpisali svetski modni dizajneri poput Azzedine Alaije, Roberta Cavallija, Versacea i Prade. Ti artefakti koji su preživeli do danas, bili su prezentirani isključivo za ovu izložbu, na primer bikini koji je nosila Ursula Andres u dobro poznatoj sceni izlaska iz mora.

Naravno, priča o Džejmsu Bondu ne bi bila potpuna bez njegovih super automobila. Aston Martin DB5 i DB10 samo su neki od modela koji su privukli veliku pažnju. Izložba je trajala do 4. septembra u pariškom kulturnom centru Grande Halle De La Villette, a s obzirom na veliko interesovanje nebi bilo čudno da se vrlo brzo opet prikaže. 

 

 

Izvor: buro24/7

Pročitajte i  Ključ prijatnog brijanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *