Od Divljeg zapada do ultimativnog modnog komada: Teksas košulja - Men`s Health

Od Divljeg zapada do ultimativnog modnog komada: Teksas košulja

Teksas košulja spada u grupu odevnih predmeta koji se na moderan način upotpunjuju kako u casual tako i malo ozbiljniji stil oblačenja. Uz pravilan izbor kroja, boje i stila vaša mogućnost kombinovanja sa drugim komadima biće neograničena.

STILOVI

Postoje dva osnovna stila, a u zavisnosti od vaših afiniteta sami izaberite model koji preferirate.

Osnova postojanog stila: 15 komada koje treba da ima svaki muškarac (FOTO)

KOŠULJE OD DEBLJE TKANINE

Ukoliko volite malo komotnije modele i casual cool izgled, malo deblje teksas košulje su pravi izbor za vas. Ovaj model kreira pravu mačo estetiku i predstavlja omaž pionirima američke mode. Takođe je sjajan element u višeslojnom oblačenju, posebno kao deo sličnog stila, pa se lepo kombinuje sa teksas jaknama sa krznom, ispranim farmerkama i kožnim čizmama, posebno onim sportskim modelima.

KOŠULJE OD TANJE TKANINE

Za ljubitelje svestranih komada, fit teksas košulje od tanjih materijala su rešenje kako za opuštenu tako i za formalnu varijantu oblačenja. Sjajno izgledaju onako raskopčane kombinovane sa patikama ali i sa laganim sakoima. Ovaj model košulja ima i vrlo praktičnu namenu, naime odličan je deo garderobe u vremenu između sezona, tako da ga možete nositi ispod jakne ali i kao samu jaknu preko majice.

Džins vodič: 6 najboljih modela za vašu građu

BOJA

Najpopularnije košulje od teksasa su u svetlo plavim nijansama i one isprane sa nekoliko tonova plave na sebi. Stilisti preporučuju isprani džins jer lepo stoji uz svačiju boju tena, pa tako otvara izgled svakog muškarca umesto da ga čini pomalo bledim. U poslednjih nekoliko sezona veliki hit su košulje od crnog denima, međutim morate voditi računa o kontrastu boja, tačnije da jedan od dva džins komada budu u različitim nijansama. To u praksi znači ukoliko nosite crnu košulju kombinujte je sa svetlijim užim džinsom, dok teget farmerke ponesite sa svetlijim nijansama teksas košulje.

Pročitajte i  Modni leksikon Johana Huebla

VELIČINA

Ništa ne može da upropasti izgled muškarca kao odeća koja nije u odgovarajućoj veličini. To isto važi i kada je reč o teksas košuljama. Košulje koje izgledaju veliko i glomazno neće vam pružiti željeni izgled čak i ako preferirate baggy stil odevanja. Zapamtite, kragna košulje mora lepo da stoji na vašem vratu i nikako ne bi smela biti preširoka, dok ostatak košulje mora pratiti konture vašeg gornjeg dela tela kako biste kreirali savršenu siluetu. Rub košulje treba da bude na nivou malo ispod vašeg struka.

Pogledajte i Kako da dominirate i smart casual stilom?

 

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *