Modni klasik: Kako poneti džemper na v izrez? - Men`s Health

Modni klasik: Kako poneti džemper na v izrez?

Ovaj modni komad se smatra klasikom već gotovo 100 godina, a njegovi počeci sežu u 1920-te godine kada je izazvao pravu revoluciju i kada je bio smatran pomalo ekscentričnim odevnim predmetom. U današnje vreme ovaj model džempera ima ogromnu popularnost i gotovo nema muškarca koji ga nema u svom garderoberu. Možete ih pronaći u različitim bojama, šarama i izrađene od različitih materijala. Postoji i veliki broj modnih stilova u kojima možete poneti džemper na v izrez, međutim najbolje pristaje u vanvremenski smart casual izgled.

CASUAL STIL

Iako se džemperi sa v izrezom najčešće viđaju u kombinaciji sa košuljama i odelima, vrlo efiaksno mogu biti i sastavni deo casual kulture oblačenja. Sve je zapravo u umetnosti kombinovanja.Pogledajte neke od osnovnih stilskih saveta.

Pogledajte i Kako da odaberete najbolji džemper za svoju građu?

KOŠULJA

Ako volite košulje, nosite one koje su u kontrastnim bojama u odnosu na džemper i sa raskopčana prva dva dugmeta. Upravo u zavisnosti od toga kako kopčate košulju zavisi kakav ćete stil postići. Ukoliko želite malo zanimljiviji izgled onda su džemperi sa različitim šarama i printevima odličan izbor za vas. Međutim vodite računa da ne preterate i birajte komade koji neće imati više od četiri boje.

MAJICA

Ukoliko želite još opušteniji stil, klasične majice sa okruglom kragnom će biti pun pogodak jer će lepo stajati na vašem vratu. Ukoliko nosite jednobojni džemper izbor boje majice je krajnje širok, ali poštujte pravilo da i majice obavezno budu jednobojne i da ne odskaču baš previše od nijanse džempera.

Rajan Rejnolds: 2 fenomenalne kombinacije za prelazni period

FORMALNI STIL

I pored činjenice da su džemperi sa v izrezom odličan element casual stila, nema sumnje da izvanredno pristaje uz formalnu odeću. Zakopčana košulja i uska kravata ispod džempera su ultimativna kombinacija, međutim morate znati određena sitna pravila. Ukoliko nosite crni džemper odstupite od klasičnih formi i umesto bele košulje probajte sa onom u sivoj ili svetlo plavoj nijansi kak obiste izbegli previše uniformisani izgled.

Pročitajte i  5 modnih trikova koji će izdužiti vašu figuru!

Što se tiče printa na košulji i to je zanimljiva varijanta ali samo u slučaju mikro printa. Ako pak imate obavezu poslovnog dres koda oksford košulje su najbolji izbor.

Važan savet glasi; džemper treba bude u vašem broju i nikako prevelik. Struktura samog džempera mora da prati liniju vašeg torza jer ćete samo tako postići željeni izgled.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *