Vodič za muškarce: Kako pravilno ispeglati košulju (VIDEO) - Men`s Health

Vodič za muškarce: Kako pravilno ispeglati košulju (VIDEO)

Malo stvari tako snažno može da upropasti prvi utisak kod svakog muškarca kao neispeglana košulja. Neugledan izgled svakom upada u oči, posebno lepšem polu.

Košulje su važan deo garderobera svakog muškarca. Nosimo ih na posao, na sastanak, noćni izlazak ali i tokom letnjih meseci u kombinaciji sa bermudama. Vrlo je važno da košulje budu lepo ispeglane, međutim korištenje pegle nije tako jednostavna stvar kao što se na prvi pogled čini. Potrebna je određeno vreme da se savlada tehnika peglanja košulja, a mi vam donosimo osnovne tehnike koje će vam pomoći da obavite posao kako treba.

Pogledajte i Kako da vaše bele košulje ostanu bele?

KAKO ISPEGLATI KOŠULJU?

Koristite funkciju prskanja vode na pegli pre samog peglanja košulje da biste omekšali tkaninu. Tokom peglanja koristite paru na pegli da biste dobili savršeno ispeglanu tkaninu. Evo nekoliko osnovnih koraka.

KRAGNA: na dasku za peglanje postavite kragnu po čitavoj dužini i ne zaboravite da peglom prođete po obe strane kragne. Malo snažnije pritisnite tkaninu i nekoliko puta prođite gore-dole po površini kragne.

MANŽETE: kao i u slučaju kragne, ispeglajte prvo unutrašnji deo tkanine kako biste otklonili sve nabore. Takođe, peglajte tako što ćete sa spoljnih strana ići ka unutra.

RAMENICA: ovo je najviši deo na leđima košulje. Peglajte u tehnici od spolja ka unutra a zatim okrenite košulju i ispeglajte isti deo košulje sa druge strane.

Saznajte i Kako pravilno nositi zavrnute rukave?

LEĐA: sad je red da se pozabavite ostatkom leđa, tako što ćete u slobodnom pokretu izravnati sve nabore.

PREDNJI DEO: prvo ispeglajte lajsnu sa dugmadima tako što ćete pre svega koristiti vrh pegle. Zatim ispeglajte ostatak prednjeg dela.

Pročitajte i  Stilske vežbe

RUKAVI: vodite računa da tkanina sa obe strane bude lepo složena. Ispeglajte obe strane rukava vrlo detaljno, vodeći računa o svim detaljima, od vrha rukava do manžeta.

Pogledajte video:

Upasati se ili ne: Koji odevni komadi se (ne) uvlače u pantalone?

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *