5 koraka do kupovine savršenog odela - Men`s Health

5 koraka do kupovine savršenog odela

Pri izboru odela najviše se obraća pažnja upravo na kroj i kvalitet, a mi vam nudimo nekoliko malih saveta kako da za sebe odaberete najbolje odelo.

KOMBINUJTE
U poslednje vreme veliki broj brendova je odlučio da prodaje odvojeno gornji deo i pantalone. Ovakva odluka je odlična jer ponekad, pogotovo ukoliko ste razvijeni u gornjem delu, a imate tanak struk i sitnije noge potreban vam je veći gornji deo i manje, odnosno uži model pantalona.

STILIZUJTE
Kombinacija često odbija ljude jer je teško naći odvojene komade koji se savršeno kombinuju. To je ipak još jedno polje na kojem možete da eksperimentišete. Kao i svaki komad odeće, tako su i odela doživela pravi bum sa detaljima. Tako danas i klasično, konzervativno odelo može da ima neku “caku” – šiljate revere, presvučenu dugmad, visoke kragne i miks tkanina (pamuk i vuna, ili somot i vuna). Razigrajte se, budite drugačiji.

OSETITE MATERIJAL
Da bi vam odelo dugo trajalo, vrlo je bitna izrada, odnosno da je izrađeno od kvalitetnog materijala bilo da je u pitanju vuna ili neka kombinacija materijala. Vunena su svakako najkvalitetnija a što je vuneno predivo više puta ispredeno, tkanina je laganija, a samim tim i skuplja. Najbolja je kombinacija 80% vune i 20% drugog materijala.

GRUDNI DEO
Najbitniji deo u skrojenom odelu je grudni deo, koji je uglavnom ili ušiven ili lepljen. Naš savet je da potražite onaj koji je urađen od prirodnog materijala, jer je zbog disanja takav izbor najbolji, najudobniji. Ako nemate para da priuštite sebi kamilju vunu i konjsku dlaku ( najbolji izbor ali i najskuplji), onda odaberite pamuk.

ITALIJANSKA ODELA
Iako se širom sveta prave izuzetna odela, još uvek u carstvu odela postoji samo jedno carstvo – Italija. Italijanska odela su sinonim za eleganciju, i to najviše jer su većinom ručno rađena, od najfinije tkanine i savršenog kroja. Danas postoje marke koje su vrlo povoljne, a i bolje je da kupite jedno vrhunsko odelo koje ćete imati narednih dvadeset godina nego neko “prosečno” koje će da traje jednu sezonu.

Pročitajte i  Ovladajte veštinama alfa muškarca!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *