Kožna jakna za efektan izgled - Men`s Health

Kožna jakna za efektan izgled

U dvadesetom veku skoro svaki muškarac koji je držao do svog izgleda u svom garderoberu je morao da ima kožnu jaknu.

Jedan od najzgodnijih glumaca iz pedesetih godina, Stiv Mekvin izgradio je izgled pasioniranog ljubitelja auto-trka noseći stalno kožnu jaknu, a svi još uvek pamtimo velikog Majkla Džeksona i njegovu vatreno crvenu jaknu iz legendarnog spota za pesmu “Triler”.

Ono što je za ovaj komad odeće karakteristično je da i njen najklasičniji model ostavlja utisak i obogaćuje odevnu kombinaciju.

Iako je Majklu odlično “legla” crvena, iz mode nikada nisu izašle crna i medno-smeđa koje sjajno odgovaraju svim stilovima.

Klasična je svakako najlakša za kombinaciju i savršeno ide uz jeans i belu košulju, a kao poseban detalj možete da imate kravatu. Ovakav izgled može da prođe idealno za poslovnu kombinaciju. Ukoliko ipak želite malo ležerniji izgled, klasična jakna može da se iskombinuje odlično s gornjim delom trenerke umesto košulje.

Kožna jakna koja prati liniju tela i ima podignutu kragnu odlično ide uz klasičnu majicu i uzan model jeans-a. Za ovakav model potrudite se da što jednostavniji budu komadi koje nosite ispod ne bi li kožna jakna bila u prvom planu. Videćete vrlo brzo, isplivaće vaš “unutrašnji” Džejms Din.

I stil kožne jakne u jednom periodu zahvatio je talas “vojničkog” uticaja pa smo dobili kožnu jaknu koja podseća na pilotske jakne. Ovakvi modeli definitivno daju divlji, buntovnički izgled koji sjajno odgovara onima koji preferiraru taman jeans ili da im je ceo izgled u “koži”.

Za one koji žele da “odskoče” od uobičajnog, kožne jakne u boji su savršen predlog, ali vodite računa da sa vašom kombinacijom ne preterate. Vrlo lako možete da postanete “napadni”. Crvena kožna jakna ide savršeno uz taman jeans i košulju ili rolku, dok crno-bela kožna jakna savršeno ide uz polo majice i sive pantalone ravnog kroja.

Pročitajte i  Veliki povratak džinsa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *