Glatka i mekana koža - što da ne? - Men`s Health

Glatka i mekana koža – što da ne?

Ali danas više nije tako. Sve više muškaraca odlazi na depilaciju, traži svoje pravo da budu depilirani i da uživaju u nežnoj i glatkoj koži.

Koji deo tela

Većina muškaraca ne želi u potpunosti da se liši baš svih svojih dlaka, ali sve više njih želi da ih drži pod kontrolom. Prema izveštaju kozmetičkih salona i spa centara muškarci sve više čine udeo u sveukupnom broju klijentele.

Bez obzira na opšteprihvaćene stereotipe oni ne dolaze samo na depilaciju grudi ili leđa, već sve češće i obrva, prepona ili vrata.

Ukoliko razmišljate o depilaciji, a niste potpuno sigurni koji način uklanjanja neželjenih dlaka je najbolji za vas, pročitajte predloge koje je za vas sastavio SrediMe, online servis za zakazivanje termina u kozmetičkim salonima.

Opcija br. 1 – Laserska epilacija

Ovaj tretman se obično obavlja diodnim ili nekim drugim modernim laserom. Laserski impulsi bezbedno zagrevaju tkivo i efikasno uništavaju koren dlake. Ovaj način depilacije ne uništava samu folikulu (mesto iz koga dlaka raste). Tehnički dlaka bi ponovo mogla da izraste, ali se to u praksi retko dešava. To znači da su rezultati postignuti laserskom depilacijom veoma dugotrajni.

Laserska epilacija je idealan tretman za uklanjanje dlaka sa leđa, grudi, stomaka, ramena, prepona i oblasti genitalija. Najbolje efekte postiže na svetloj koži obrasloj što tamnijim dlačicama.

Kada završite seriju preporučenih tretmana, rezultati mogu biti gotovo trajni sa kratkim tretmanima koji bi se ponovili jednom godišnje ili jednom u dve godine.

Opcija br. 2 – Depilacija voskom

Uprkos pojavi brojnih novih načina depilacije, uklanjanje dlačica voskom i dalje je jedna od najpopularnijih metoda. Zbog izuzetne efikasnosti uglavnom odgovara svim tipovima kože i zbog toga je ova depilacija omiljena.

Vosak je idealan i za oblikovanje obrva i rešavanje problema spojenih obrva, zatim za uklanjanje dlaka sa ušiju i vrata, nogu, pazuha i ruku. Veoma se lako može primeniti i na prepone i predeo genitalija, ali je veoma bolno, pa preporučujemo da efekat prvo isprobate na nekom drugom delu tela.

Pročitajte i  Rak kože i kako ga sprečiti

 

Opcija br. 3 – Depilacija šećernom pastom

Ova vrsta depilacije se obavlja specijalnom smesom koja je napravljena od mešavine šećera, limuna i vode. Dlaka se otklanja u smeru njenog rasta, bez ikakvog preloma, nelagodnosti, iritacije i urastanja. Poznata je i pod nazivom egipatska depilacija.

Idealana je za rešavanje problema maljavosti sa područja stomaka, pazuha, prepona i gluteusa.

Velika prednost ove depilacije je u tome što se izvodi potpuno prirodnim preparatom na bazi šećera, bez aditiva i bilo kakvih hemikalija. Posebno se preporučuje osobama sa osetljivom kožom koja je sklona alergijama, jer ne izaziva iritacije. Nakon depilacije šećernom pastom vaša koža će biti glatka od 3 do 4 nedelje, a ponavljanjem ovog postupka dolazi do slabljenja i proređivanja dlačica.

Opcija br. 4 – Epilacija elektrolizom

Epilacija elektrolizom se sprovodi veoma tankom iglom pomoću koje se prodire u svaki koren dlake pojedinačno i na taj način se jednosmernom ili naizmeničnom strujom uništavaju ćelije koje prave dlačice. Jednom kada se ćelija ukloni dlaka na tom mestu nikada više ne može da izraste. Igla, odnosno sonda koja se provlači, zapravo ne buši kožu već prolazi kroz samu poru i na taj način ne stvara oštećenja na koži. Postoji više vrsta elektro epilacije.

Ova vrsta depilacije je pogodna za sva područja na telu, ali se preporučuje da prvo tretirate mala područja, kao što su obrve ili vrat, kako bi se upoznali sa ovim tretmanom.

Ako ste još uvek neodlučni pogledajte ponudu kozmetičkih salona na SrediMe.rs i zakažite svoj najdraži izabrani tretman za put do glatke i nežne kože!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *