Kako pravilno nositi zavrnute rukave? - Men`s Health

Kako pravilno nositi zavrnute rukave?

Kada dođe lepo vreme i upeče zvezda, potrebno je prilagoditi odeću tim uslovima. To ponekad nije lako postići, posebno ukoliko imate obavezu svaki dan nositi formalnu odeću. Zavrtanje rukava na košuljama je najčešće rešenje u tim situacijama, ali je potrebno poznavati određena pravila kako ne biste izgledali neuredno i previše casual. Ovo su neka od pravila koja trebate imati na umu kada je reč o zavrtanju rukava na košuljama.

Pogledajte i Kako da vaše bele košulje ostanu bele?

KADA BISTE TREBALI NOSITI OVAJ STIL?

PRAKTIČNE OKOLNOSTI

Potpuno je normalno podvrnuti košulju kada perete ruke, dižete neki terert ili radite u nekom prostoru koji je prašnjav i nije previše čist. To se smatra univerzalnim “muškarac radi” stilu. U tim situacijama rukave nije potrebno uvrtati do kraja već kroz jedan ili dva pregiba jer je to samo privremeno rešenje. Uvek, pa i u tim prilikama nosite fit košulje koje neće imati prevelike i preglomazne rukave.

VISOKA TEMPERATURA

U prilikama kada je napolju veoma toplo, zavrtanje rukava će vam pomoći da dozvolite veći prodor neophodnog vazduha vašoj koži. Ako ste veći deo dana aktivni napolju ova stilska promena će vam biti neophodna.

Upasati se ili ne: Koji odevni komadi se (ne) uvlače u pantalone?

CASUAL STIL

U estetskom i stilskom smislu nošenje zavrnutih rukava svakom muškarcu daje vizuelni znak opuštenosti. Na primer, u situacijama kada napuštate kancelariju i odlazite na neka manje formalna događanja koja podrazumevaju opušteniju atmosferu. Takođe, ovakav način nošenja košulje može biti i znak kojim želite poručiti da želite otklonite formalnost tokom nekog poslovnog sastanka.

Tehniku pravilnog podvrtanja rukava pogledajte u sledećem videu:

D.R.

Pročitajte i  Desetorica najboljih režisera "muških" filmova
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *